Ötöt kapott az ETO-tól, kiesett a másodosztályból a Mosonmagyaróvár: VIDEÓ

A sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár a harmadik helyezett ETO FC Győrt fogadta a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

A 9. percben Anton szabadrúgását tolta fölé Slakta Balázs, majd a szöglet után Boschilia lőtt káprázatos gólt. A második gólra sem kellett sokat várni, a 17. percben Bumba rúgta be Boschilia kiváló beadását. A 30. percben egy kis szöglet után Csontos Dominik hasonló helyről lőtt, mint brazil csapattársa a meccs elején is ő is feliratkozott a gólszerzők közé (0-3). A 34. percben már kiütésessé vált az állás, amikor Boldor csúsztatott tovább egy győri szögletet, amelyet Bumba közvetlen közelről bólintott a hálóba, így már 4-0-ra vezetett az ETO az első félidőben. A 38. percben a mesterhármas is meglehetett volna Bumbának, de a ziccerét védte Slakta lábbal.

A második félidő is szabadrúgással majd védéssel indult, de most Gyurákovicsnak akadt dolga. Az ETO Bumba helyzetével válaszolt, de a védők blokkolták a közeli lövést. Aztán jött a forduló talán legnagyobb kihagyott helyzete és védése is egyben: Vingler centerzését Skvarka közelről Slaktába rúgta. A 74. percben jött az ötödik, Vera lapos beadását a hosszú sérülésből visszatérő Farkas Balázs váltotta gólra, aki utoljára májusban játszott az NBII-ben. A hajrában még egy nagy hazai helyzet kimaradt, előbb Gyurákovics védett bravúrral, majd Kapornai lőtt mellé.

Borbély Balázs így fölényes győzelemmel debütált az ETO kispadján, amely 1 ponttal van lemaradva a 2. Vasas mögött, míg a Mosonmagyaróvár matematikailag is kiesett az NBII-ből és jövőre már a harmadosztályban szerepel.

Mosonmagyaróvár 0-5 ETO FC Győr (Boschilia 9', Bumba 17', 34', Csontos 30', Farkas 74')

MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita, Czingráber, Deák I., Bekker – Kapornai, Végső (Gáncs, 85.) – Csóka D. (Vukaszovics, 74.), Illés D. (Szabó B., 62.), Horváth K. (Papp L., 85.) – Szendeff (Puhtyejev, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Ádám
ETO: Gyurákovics – Vera (Diarra, 78.), Szépe, Boldor, Csontos D. – Vingler (Urblík N., 62.), Anton – Boschilia (Riquelme, 78.), Skvarka, Bumba – Lukics (Farkas B., 62.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Nézőszám: 1000