Nyíregyháza: Több fiatal is kölcsönben folytatja

A Merkantil Bank Liga NB2-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus FC bejelentette, hogy több fiatal játékosuk kölcsönben folytatja a pályafutását, amelynek célja egyértelműen a felnőtt játékpercek bővítése.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A télen visszatért kölcsönből Oláh Benjámin, a Nyíregyháza saját nevelésű támadója. A 18 éves játékos az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Tiszaújvárosnál töltötte az elmúlt fél évet, ahol mind a 17 bajnokin, valamint 3 kupamérkőzésen is pályára lépett, amelyeken 5 gólt szerzett. A téli felkészülést már Nyíregyházán kezdte el, és a legutóbbi, Budapest Honvéd elleni mérkőzésen kapott néhány percnyi lehetőséget Tímár Krisztián vezetőedzőtől.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Most egy másik támadó, Cseh Norbert kerül a harmadosztályú Tiszaújvároshoz. A 18 éves játékos az idei szezonban 5 NB2-es meccsen lépett pályára csereként, valamint a Szpari II.-ben 3 találkozón szerepelt a megyei I. osztályban, ahol 2 gólt szerzett.

Szintén kölcsönben folytatja Pataki Bence is, aki az NB3 Dél-Nyugati csoportjában 2. helyén álló Szentlőrinc SE labdarúgója lesz a szezon végéig. A 20 éves nyíregyházi nevelésű támadó középpályás a jelenleg futó idényben 11 NB2-es és 2 MOL Magyar Kupa találkozón lépett pályára, amelyeken 1 gólt szerzett, valamint a Szpari II.-ben is futballozott, ahol háromszor zörgette meg az ellenfelek kapuját.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A téli felkészülés elején három fiatal került fel a Szpari felnőtt csapatához, név szerint Bertók Márk, Kovalecz Soma és Czimer-Nyitrai Ádám. Ők hárman az NB3 Észak-Keleti csoportjában 15. helyen álló Tiszafüredhez kerültek kölcsönben.

A szabolcsi klub folyamatosan figyelemmel követi a játékosok fejlődését, és nyáron visszavárják őket.