Nenad Lukic: ,,A góljaimmal és gólpasszaimmal szeretném boldoggá tenni a szurkolóinkat!”

A Merkantil Bank Liga NB2 2. helyén álló ETO FC Győr még január legelején szerződtette az 2x-es szerb válogatott támadót, Nenad Lukicot. A 31 éves játékos fél évnyi kínai kitérőt követően tért vissza Magyarországra, igaz, ezúttal a vizek városának zöld-fehér felére.

fotó: ETO FC Győr

Nenad Lukicot jó szívvel és kedvesen fogadták az új csapattársai, akikkel jelenleg a felvidéki Dunaszerdahelyen készül a másodosztály tavaszi folytatására. A Győr+ Média a napokban készített vele egy interjút, amelyben beszélt az ETO-ba való igazolásról, a csapatról és a célokról is.

,,Komoly és ambiciózus célokat vázolt fel számomra a vezetőség a következő évekre. Fontos cél az első osztályba való feljutás, emellett minél több szurkolót vissza kell csábítanunk a stadionba. Nagy vágyam volt, hogy visszatérjek Magyarországra, és itt éljek a családommal. Ezek voltak a legfontosabb érvek.kezdte a 31 éves támadó. Nagyon jó csapat fogadott, remek légkör uralkodik az öltözőben. Sok fiatal játékos van a keretben, akiken látszik, hogy szeretnének fejlődni, és egy szép karriert felépíteni. Keményen dolgozunk, hogy készen álljunk a szezon kezdetére! Megnéztem pár meccsét a csapatnak, miután megérkezett az ajánlat az ETO-tól, még jobban megismerkedtem a klubbal. Láttam, hogy a srácok nagyon jól játszanak, dominálnak a meccseken, és remélem, hogy én még ehhez hozzá tudok tenni a jövőben, hiszen célom, hogy hozzá segítsem a csapatot az első hely megszerzéséhez.”

fotó: Győri+ Média

A szerb játékos ezután a csapat és az egyéni céljairól is szót ejtett.

,,Természetesen a feladatom a gólszerzés és a gólok előkészítése, de remélem, hogy ezeken felül is az együttes segítségére leszel, és bízom benne, hogy sikeres szezont zárunk. Azért is jöttem ide, mert öt évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltam, amikor Topolyára kerültem. Fél évet töltöttem a másodosztályban, szintén azért, hogy a feljutásban legyek az együttes segítségére, ami össze is jött. Miután feljutottunk, mindjárt az első évben európai kvalifikációs mérkőzést játszottunk. Remélem, hogy ezt újra átélhetem Győrben, mert az ETO komoly történelemmel bír és a szurkolók megérdemlik, hogy az első osztályban is meghatározó csapatuk legyen.”

Az ETO Nenad Lukiccal a soraiban szombaton játssza utolsó téli felkészülési mérkőzését, méghozzá az osztrák másodosztályú First Vienna ellen az ETO Parkban.