Nem kegyelmezett a Honvéd a BVSC-nek a bajnoki főpróbán

Az idei szezonban a harmadik Honvéd – BVSC összecsapást rendezték meg, de ez a találkozó a felkészülést szolgálta a két csapatnak. A két másodosztályú együttes mérkőzését végül a Honvéd nyerte, méghozzá nagyon magabiztosan. Csertői Aurél tanítványai 6-0-ra kiütötték a Magyar Futball Akadémián a zuglóiakat a bajnoki főpróbán.

fotó: Budapest Honvéd FC

Az első félidőben becsülettel gyűrték egymást a felek, adódtak itt is, ott is lehetőségek, majd a 30. percet követően beindult a kispesti henger. Benczenleitner Barna indította Bobál Gergelyt, aki remekül tette maga elé a játékszert, majd ballal szépen kilőtte a hosszú felsőt. (1-0) A félidő végén rosszul fejelte haza a labdát egy BVSC játékos, amelyre lecsapott Bobál, és Csenterics alatt elgurította a labdát. (2-0)

A második félidőt ott folytatta a Honvéd, ahol abbahagyta. Az 53. percben Eördögh indította Adorján Krisztiánt, a kapujából kimozduló Csenterics nem tudott tisztázni, így a labda maradt a kispesti középpályás előtt, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia. (3-0) 3 minutummal később Holman Dávid adott remek labdát Krajcsovics Ábelnek, aki jobbal gyönyörűen csavart a hosszú felsőbe. (4-0) Egy óra játékot követően Kerezsi Zalán kapott remek labdát, és a zuglóiak kapusa, Csenterics Adrián ezúttal is rosszul mozdult ki a kapujából, akit simán kicselezett Kerezsi, majd még egy kicsit vezette a labdát a 16-oson belül, és estében is 6-7 méterről a hálóba lőtt. (5-0) A találkozó 81. percében Bocskay kapott remek labdát, és ha már nála volt, akkor belőtte a ziccert. (6-0)

fotó: Budapest Honvéd FC

Összességében, megérdemelt győzelmet aratott a Budapest Honvéd, amely a találkozó nagy részét uralta, több helyzetet alakított ki, míg a BVSC második Honvéd elleni felkészülési mérkőzésén is 6 gólt kapott. A két csapat jövő héten már bajnoki pontokért lép pályára, előbbi a tabella 5. helyén álló Kozármisleny vendége lesz, míg utóbbi a feljutást érő 2. helyen tanyázó ETO FC Győrt fogadja a Szőnyi Úti Stadionban.


Felkészülési mérkőzés

BUDAPEST HONVÉD FC – BVSC ZUGLÓ 6–0 (2–0)

Honvéd: Tujvel (Gyetván, 58.) – Eördögh (Kovács N., 61.), Pekár (Kocsis G., 72.), Szabó A. (Kálnoki-Kis, 61.), Benczenleitner (Kulbachuk, 72.) – Lőrinczy (Keresztes, 61.), Adorján (Nyitrai, 61.), Holman (Lőrinczy, 80.) – Kerezsi (Bocskay, 72.), Bobál G. (Simon B., 72.), Krajcsovics (Haragos, 61.)

vezetőedző: Csertői Aurél

BVSC: Csenterics – Poór, Vincius, Hesz – Király Á., Hidi, Tóth K. (Szilágyi M., 67.), Mitrovic (Nwachukwu, a szünetben), Tóth M. – Bacsa, Mucsányi

vezetőedző: Szekeres Tamás