Négygólos döntetlen született a baranyai derbin

A PMFC a Kozármislenyt fogadta a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. A pécsiek kiesőhelyről várták az összecsapást, míg a Kozármisleny az élmezőnyből vágott neki a megyei rangadónak, amelyet 2000-nél is többen figyeltek a helyszínen.

A meccset borzasztóan kezdte a PMFC, a 2. percben Schuszter kihasznált egy védelmi hibát és azonnal előnyhöz juttatta a Kozármislenyt. A 20. percben jött a hazai válasz, Hudák szögletéből Miknyóczki szerezte meg első pécsi gólját. 6 perccel később Kirchner kapott labdát a bal oldalon és kapásból laposan egyből kilőtte a hosszút, megszerezve 15. bajnoki gólját, ezzel ismét előnybe került a Kozármisleny. A 33. percben újabb szöglet után volt eredményes a PMFC, Lékai Harsányi elé ütötte a labdát, aki bevágta a PMFC egyenlítő találatát.

A Pécs ezzel továbbra is 15. és a Budafok győzelme miatt már két pontra a bennmaradástól, ezzel együtt tavasszal még mindig nyeretlen a piros-fekete gárda, mivel utoljára decemberben a Mosonmagyaróvár ellen tudtak nyerni. A Kozármisleny 2 pontra megközelítette a 4. Szegedet, a feljutástól azonban már 8 pontra Aczél Zoltán tanítványai.

PMFC 2-2 Kozármisleny (Miknyóczki 20′, Harsányi 33′, ill.: Schuszter 2′, Kirchner 26′)

PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe, Hudák M. – Harsányi I., Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó M. Megbízott edző: Czinkon Szabolcs
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár Á., Schuszter (Tóth Z., 68.), Major S. (Hegedűs M., 56.), Kirchner (Kozics, 85.) – Horváth P. (Daru, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Nézőszám: 2200