Nagy Dominik: ,,Soha nem lőttem még ilyen messziről gólt”

A Merkantil Bank Liga NB2 26. fordulójában a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC 3-0-ás győzelmet aratott a sereghajtó Mosonmagyaróvár otthonában. A találkozón nem mindennapi gólokat láthattunk, többek között kettőt Nagy Dominiktól, a Nyíregyháza középpályásától.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A 28 éves játékos ugyanis előbb középkezdésből ívelt a mosoniak kapujába, méghozzá 2,4 másodperccel a kezdés után, majd a 31. percben, jobbal lőtt egy óriási gólt. Mind a kettő nagyon szép volt, de az első kiemelendő, mivel ez a gól vélhetően bekerült a leggyorsabb gólok közé a világon. Érdekesség, hogy Nagy Dominik ívelése volt az első labdaérintés a mérkőzésen.

Mivel 1997 óta lehet csak szabályos gólt szerezni közvetlenül kezdőrúgásból, van rá némi esély, hogy Nagy Dominik neve bekerülhet a Guinness Rekordok könyvébe. Egyes források szerint a szaúdi profi ligában szereplő Al-Hilal korábbi játékosa, Nawaf al-Abed szerezte a világ leggyorsabb gólját, aki 2009-ben szintén középkezdésből talált be. Pontos adat nincsen a gól gyorsaságáról, egyesek szerint 2 másodperc, míg mások szerint a Nagy Dominikéhoz hasonlóan 2,4 másodperc alatt született a gól.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Nagy Dominik a találkozót követően büszkén nyilatkozott a híressé vált góljáról a szabolcsi klub hivatalos oldalának.

,,Mindig megnézem a középkezdés előtt, hogy hol áll a kapus, és nem ez volt az első eset, hogy megpróbáltam azonnal kapura küldeni a labdát. A korábbi kísérlet azonban gyenge volt, most viszont amikor láttam, hogy a mosonmagyaróváriak hálóőre még két-három lépést tesz kifelé, jeleztem Novák Csanádnak, hogy megpróbálom. Sikerült jól eltalálnom a labdát, talán kicsit a szél is segített, és nagyon örülök, hogy bement, mert tudtuk, hogy a házigazda végig védekezni fog, és az első gól megszerzése kulcsfontosságú. Hogy ilyen gyorsan sikerült, az nagyban meghatározta a folytatást. Soha nem lőttem még ilyen messziről gólt, ez az első alkalom, hogy a félpályáról találtam be. A második gól pedig egy jó támadás végén született, ez sem volt egyszerű, mert a talaj nehezítette a dolgunkat.”

A játékos viccesen megjegyzte, hogy a Kecskemét elleni MOL Magyar Kupa találkozón már számítanak erre a megmozdulásra.

,,Nem hiszem, hogy mégegyszer megpróbálom, mivel a Zsótér Donát, az ellenfél játékosa látva a gólomat azonnal jelezte, hogy szól a kapusuknak, nagyon figyeljen rám.”

A Nyíregyháza tehát továbbra is vezeti az NB2-es bajnokságot, 7 ponttal megelőzve az ETO-Vasas duót. Csütörtökön egy újabb nehéz feladat vár Tímár Krisztián legénységére, hiszen a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB1-es Kecskemét lesz az ellenfele.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC