Nagy Dominik gólja Guinness-rekord lehet

Nem mindennapi gólt láthattunk a Merkantil Bank Liga NB2 26. fordulójában, amikor is a Mosonmagyaróvár – Nyíregyháza mérkőzésen a nyírségiek egyik játékosa, Nagy Dominik az első labdaérintéséből, mindössze 2,4 másodperc alatt ívelt a mosoni együttes kapujába. A találkozó végül 3-0-ás nyíregyházi sikert hozott, Nagy Dominik pedig mégegyszer gólt szerzett.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A 28 éves középpályás gólja akár bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe is, mivel világviszonylatban is ritkaságnak számít az ilyesfajta gól. Ez a találat egyértelműen a leggyorsabbnak számít Magyarországon, ezt az MLSZ is megállapította, de nemzetközi szinten főleg ifjúsági és alacsonyabb osztályú találkozókon születtek ennél gyorsabbak. A nyírségi klub már felvette kapcsolatot a Guinness illetékeseivel, hogy kikérjék a véleményüket, milyen kategóriában lehet nyertes és rekorder Nagy Dominik találata.

,,Várjuk a Guinness válaszát, hogy Dominik gólja bekerülhet-e a rekordok könyvébe, nagyon sok kategória van ugyanis. Az MLSZ már megállapította, hogy itthon ez a leggyorsabb találat, de ezzel még önmagában nem tudna versenyre kelni. Mivel NB2-es bajnokin született, kissé szűkül a kör, arra viszont jó esélyt látunk, hogy európai, vagy közép-európai profi szintű mérkőzésen esett találatként révbe érjen. Ha az angol szervezettől erre választ kapunk, akkor következhet a rekord hitelesítése, ami a gólról készült videó alapján történhet majd meg. Nagyon szeretnénk, hogy Dominik nagyszerű találatát a Guinness is elismerje, és oklevél formában díjazza.nyilatkozta a Sportal.hu megkeresésére Dankó Gergő, a Nyíregyháza Spartacus FC ügyvezetője.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Nagy Dominik boldog lenne, ha bekerülne Guinness Rekordok Könyvébe, és rekorderként beszélnének róla, nem csak Magyarországon, hanem az egész világon.

,,Mondhatjuk, hogy csodagól volt. Meccs közben is folyamatosan benne van a fejemben, hogy meglepetést szerezzek, talán mondhatom, hogy jó a rúgótechnikám, és van is bátorságom elrúgni ezeket. Nagy öröm lenne, ha ilyen rekord mellett szerepelhetne a nevem, de ha nem, akkor is sokáig emlékeznek majd rá.”mondta a nyíregyháziak középpályása a Mandinernek adott interjújában.

A játékos elmondta, hogy még koránt sem játszotta ki az összes kártyáját a kezéből, és a jövőben számíthatnak hasonló, vagy ennél még jobb megmozdulásra is a magyar labdarúgás szerelmesei.

videó forrása: M4 Sport