Most lőtt gólt, de kikapott a Pécs

A PMFC a horvát Vukovar ellen kezdte meg a téli felkészülést a pécsi műfüves pályán nézők előtt.

Hiába szerzett vezetést a Pécs a második félidőben, a horvátok a hajrában megfordították a mérkőzést.

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. PMFC 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas – Soós (Ócsai, 65.). Edző: Németh Zsolt.

Sinanovic, és Nagy személyében próbajátékosokat is tesztelt a PMFC, amelyet most Németh Zsolt irányított a betegség miatt hiányzó Kulcsár Árpád helyett.

A pécsiek beszámolója:

Több lehetőséget alakítottunk ki a mérkőzés elején, Hudák mellett Sinanovic is próbára tette a vendégek védelmét, ugyanakkor meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. A fordulást követően mindkét oldalon cseréket eszközöltek, majd egy kezezés miatt jogosan végezhettünk büntetőt, amit az 52. percben Szabó értékesített higgadtan a háló középébe rúgva a játékszert, ezzel egyben megszerezve az előny mellett a 2024-es esztendő első PMFC gólját. A 65. percben a fiataljaink kaptak lehetőséget a pályán, míg a vendégek szinte teljes sort cseréltek.

A Vukovar játéka ekkortól érezhetően megváltozott, erősebb összeállításukat beküldve igyekeztek góllal válaszolni, ellenben Varasdi több ízben is remek védést mutatott be a gólvonal előtt. A 70. percben a Duna-partiaknak előbb egy oldalszabadrúgás után kipattanót labdát sikerült közelről a hálónkba juttatniuk, míg a 90. minutumban pontrúgásból vették be a kapunkat, ami után már nem jutott idő újabb középkezdésre. 

Pécsi MFC 1-2 HNK Vukovar (Szabó ill., Tabinas, Mustedaganic)

Kép: PMFC