Michael Boris lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új vezetőedzője

A Merkantil Bank Liga NB2-ben 4. helyen végző Szeged-Csanád Grosics Akadémia bejelentte, hogy a következő szezontól Michael Boris fogja irányíta a csapatot. A 49 éves német szakember 2022. októbere után tért vissza Magyarországra.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Michael Boris játékosként megfordult a Wattenscheid II., a Hessen Kassel, a Speldorf és a Kickers Emden csapataiban is, majd edzői karrierjébe egészen fiatalon, már 29 évesen belevágott. 2016-ban érkezett Magyarországra, ahol először az U19-es, később pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozott. Két és fél évet követően távozott az MLSZ-től és Japánban vállalt munkát a Tokyo Verdy másodedzőjeként. 2019-ben az MTK Budapest vezetőedzőjenként tért vissza hazánkba. Rögtön az első szezonjában bajnokként jutott fel a fővárosiakkal az NB1-be, ahol az első évében a hetedik helyen zárt a kék-fehérekkel. 2021. őszén a dán első osztályban szereplő SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott, majd 2022. februárja és októbere között a Fehérvárt irányította. Legutóbb a német harmadosztályú SV Waldorf Mannheim alkalmazásában állt másodedzőként.

fotó: Fehérvár FC

A szegedi klub még májusban menesztette a vezetőedzői pozícióból Aleksandar Stevanovicot, miután kiderült, hogy a Tisza-parti gárdának már matematikai esélye sem maradt az NB1-be való feljutásra.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia