Megyén belül hagyott pontokat a Gyirmót a tizenegyesek meccsén

A Gyirmót FC Győr a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár vendége volt a 22. fordulóban.

A Mosonmagyaróvár Nagy Ádám vezérletével megszorongatta ellenfeleit, a Kazincbarcika és az Ajka ellen is az utolsó pillanatokban kapott ki, de egyre távolabb került a bennmaradástól. A Gyirmót jól kezdte az idei évet, pontot szerzett az ETO ellen, nyerni tudott Budafokon és a Soroksár ellen, a Szeged ellen pedig szintén döntetlent ért el.

A Gyirmót kezdte aktívabban a találkozót, azonban a hazaiak harcoltak ki büntetőt negyedóra elteltével, miután Hársfalvi szabálytalankodott. A gyirmóti kapus nem tudta javítani hibáját, Szabó Bence büntetőjével a mosonmagyaróváriak szerezték meg a vezetést. Nem sokkal később Hajdú hatalmas passzát Medgyes Zoltán váltotta gólra, így 1-1-el zárult az első félidő. A második játékrészre újabb tizenegyest harcoltak ki a hazaiak, ezt ezúttal Horváth Kevin értékesítette, amellyel ismét a hazaiak kerültek előnybe: 2-1. A Gyirmót próbált nagy nyomást helyezni ellenfelére, de csak Kovács Dominik előtt adódott nagy egyenlítési lehetőség. A hajrában Hudákkal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, így jöhetett a meccs harmadik büntetője, amelyet Soltész Dominik gólra váltott, így megint az utolsó pillanatokban kapott fontos gólt a Mosonmagyaróvár. A hazaiak előtt volt még egy meccslabda, ám Pukhiteiev kapásból fölé lőtt, így 2-2-vel ért véget a találkozó.

kép: Gyirmót FC Győr

Credobus Mosonmagyaróvár 2-2 Gyirmót FC Győr (Szabó B. 16′, Horváth K. 70′, ill.: Medgyes 30′, Soltész 89′)

MTE: Auerbach – Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Radics M., Vukasovic – Máris (Pukhtieiev 82), Szabó B. (Tullner 66), Csóka (Bekker 82) – Illés D. (Szendeff 61)

Vezetőedző: Nagy Ádám

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák, Csörgő, Helembai – Szőke (Erdei 71), Hajdú (Kovács D. 34) – Soltész, Takács R, (Kicsun 71), Medgyes – Adamcsek (Molnár J. 71)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Nézőszám: 380