Megtáltosodott az Ajka, zsinórban a harmadik győzelmüket aratták Schindler Szabolcsék

Az FC Ajka 3-1-re nyert a Soroksár otthonában a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. A találkozót eredetileg decemberben játszották volna, ám a nagy havazás miatt februárra halasztották a találkozót.

A meccs első komolyabb helyzete a 24. percben adódott, ekkor Katona lövését ütötte a kapufára Szabados. A 43. percben aztán büntetőhöz jutott az Ajka, amelyet Babos harcolt ki. Szarka Ákos gólra váltotta a tizenegyest, így a szünetben a vendégek vezettek.

A második játékrészben újabb tizenegyest kapott az Ajka, miután Króner kezezett a tizenhatoson belül. Ezt a büntetőt Nikola Pantovic értékesítette, ezzel már 2-0-ra vezetett az Ajka. Szinte azonnal jött a szépítés, Dobos vette be az ajkai kaput. A hajrában Lovrencsics és Varga előtt is adódtak helyzetek, ám mindegyik ziccer kimaradt, Babos Bence pedig a hosszabbításban lezárta a meccset, így az Ajka 3-1-re nyert és ideiglenesen elhagyta a kiesőzónát.

Érdekesség, hogy a tabellán a Haladás és a BVSC közé került az Ajka, a két csapat pedig ma este játszik egymás ellen a Rohonci űton.

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Kulman Tamás)
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Pintér D. – Katona M. (Sipos Z., 85.), Tóth A. (Köböl K., 66.) – Dobos Á. (Dragóner F., 75.), , Hajdú R. (Korozmán, a szünetben), Borbély (Varga Z., a szünetben) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
AJKA: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Babos, Sejben (Borsos, 62.), Görgényi, Kenderes (Zsolnai, 89.), Pantovics (Tajthy, 62.), – Szarka Á (Horváth P, 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Soroksár 1-3 Ajka (Dobos 63′, ill.: Szarka 44′ bünt., Pantovic 59′ bünt., Babos 90+4′)

Amennyiben a Gyirmót nem nyer ma az ETO ellen, egyedül az Ajka marad hibátlan a tavaszi fordulókat figyelembe véve az NBII-ben.