Már nem Kulcsár Árpád a PMFC vezetőedzője

    

A mecseki klub honlapjának keddi beszámolója kiemelte, Kulcsár tavaly novemberben „nehéz helyzetben vállalta, hogy leül az együttes kispadjára”, és vezetésével a PMFC a hatodik helyen zárta a 2023-as esztendőt.
    „Munkáját a téli felkészülés elején egészségi problémák hátráltatták, agyvérzéséből felépülve a tavaszi rajtra visszatért, ám a legutóbbi, angyalföldi bajnoki találkozó után arra az egyhangú döntésre jutott klubunk vezetőségével folytatott egyeztetése során, hogy a csapat jövőjét és önmaga egészségét egyaránt figyelembe véve közös megegyezéssel távozik NB II-es labdarúgócsapatunk éléről” – fogalmaztak a pécsiek. Hozzátették, Kulcsár a továbbiakban – korábbi státuszát betöltve – újra a PMFC utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozik.
    A csapat új trénerét a későbbiekben jelenti be az NB II tizedik helyén álló klub.

Kulcsár Árpád: Nagyon sokan féltettek az elején, azonban kötelességemnek éreztem, hogy segítsek, és ha nem is tudtunk mindig nyerni, az év végére elértük azt, hogy nyugodt telünk legyen. Aki ismert, az tudja, hogy mit jelent számomra a klub, valamint azt is, hogy viseltettem iránta 2015-ben a kizárást követően, 2018-ban a majdnem megszűnéskor, valamint, hogy 2020-ban újra sikerült feltennünk a futballtérképre az együttest. Sajnos az élet és a betegség közbeszólt, emiatt azt a munkát, amit szerettem volna megvalósítani, az agyvérzésem nem tette lehetővé. Többször nyilatkoztam, hogy nem takarózom e mögé, ezek csupán a tények. Januárban a kórházból jeleztem, hogy nézzen új edző után a klub, akkor a vezetőség megerősített abban, hogy megvárják az agyvérzésemből történő felépülésemet. A Vasas elleni találkozót követően leültünk tárgyalni és közösen úgy határoztunk, hogy az egészségemet, valamint a csapat jövőjét nézve is olyan döntés szülessen, ami mindenkinek kedvező – számolt be a változás részleteiről Kulcsár Árpád. – Bevallom, élveztem minden percét a csapat mellett töltött időnek, még ha nem is volt zökkenőmentes minden. A mostani helyzetből szerintem igenis van kiút, már most hétvégén új fordulatot vehetünk, ám ehhez új impulzusra van szüksége a csapatnak. Egy biztos, vasárnap ott leszek a lelátón és tisztaszívből szurkolok a PMFC-nek, ami idestova már 28 éve az életem és a mindennapjaim meghatározó része!

Forrás: http://www.mti.hu, https://pmfc.hu/