Már kedden biztossá válhat két csapat NBII-es tagsága

Befejeződtek a labdarúgó harmadosztály küzdelmei. A Tatabánya, a Békéscsaba, a Szentlőrinc és a Putnok szerzett bajnoki címet, így ők küzdhetnek meg osztályozón az NBII-ért.

Mivel a Haladás nem kapott licencet, de a pályán elért eredményei alapján nem lett kieső, így helyét az NBIII-ból töltik fel, méghozzá az osztályozós csapatok közül azzal az együttessel, amelyik nem jut fel osztályozón de a legjobb eredményt érte el a bajnokok közül.

A Békéscsaba így gyakorlatilag feljutott, hiszen ha nem nyerik meg Csató Sándorék az osztályozót, akkor őket illetné a betöltetlen hely az NBII-ben, de van még csavar a történetben.

A Szentlőrinc a második ebben az összevetésben, így amennyiben a hétfőn 11 órakor kezdődő sorsoláson egy Békéscsaba-Szentlőrinc párosítás jönne össze, akkor mindkét csapat gyakorlatilag feljutást is ünnepelhet. A győztes értelemszerűen feljut, míg a vesztes veri pontszámban a Tatabánya-Putnok duót.

A rangsor:

  1. Békéscsaba 81 pont
  2. Szentlőrinc 75 pont
  3. Tatabánya 66 pont
  4. Putnok 63 pont

Az azonban még nem tisztázott, hogy a legjobb nem osztályozós csapat is érdekelt lehet-e a feltöltésben, mert amennyiben a Békéscsaba és a Szentlőrinc külön ágra kerül és megnyeri párharcát, akkor ebben az esetben az Iváncsát is felkérhetnék az NBII-re, de a szabály szerint az alacsonyabb pozícióban végzett csapatok nem vehetnek részt a százalékos összevetésben, így aki nem lett bajnok ebben a szezonban, garantáltan lemondhat az NBII-es feljutás esélyeiről, lehetőségeiről.

A Békéscsaba, ha el is veszítené a két osztályozót, még mindig 84%-al állna, ez még mindig jobb, mint a feltöltési sorrend harmadik helyén álló Tatabánya maximálisan szerezhető százalékos mutatója (75%). A Szentlőrinc két győztes meccsel érhetné csak be a Békéscsabát, de akkor már feljut értelemszerűen osztályozón, nincs szüksége a feltöltésre.

Mindenesetre egyik klub sem kommunikálta le, hogy meglenne a feljutás, így az osztályozó mindenkinek nagy téttel bír és legfeljebb 99%-ban kalkulálhatunk a jövő évi NBII-es tagságukkal.

Az osztályozókat kedden 11 órakor sorsolja az MLSZ.