Lucas személyében rutinos középpályással erősített a Kazincbarcika

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika SC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a brazil-magyar kettősállampolgárságú középpályást, Lucas Marcolinit. A rutninos játékos szabadügynöknek számított, így átigazolási díjat sem kellett érte fizetnie a borsodi klubnak.

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC

Lucas Marcolini Dantas Bertucci hazájában kezdett el futballozni az Atletico Paranaense csapatánál, majd 17 éves korában Magyarországra jött, méghozzá a DVSC-be, ahol eleinte csak a tartalékcsapatban futballozott, de később bemutatkozhatott az NB1-ben is. Emelett megfordult Békéscsabán, valamint a szlovák Moldavánál, majd 2015. februárjától – egy kis miskolci kitérőtől eltekintve – a Kisvárda csapatát erősítette.

A szabolcsi együttessel rögtön bajnok lett az NB3-ban, majd három évig a másodosztályban tengődött, míg nem 2018-ban feljutott a csapattal együtt az NB1-be. Lucas összesen 244 mérkőzésen lépett pályára a Kisvárda szerelésében, amelyeken 17 gólt szerzett, valamint kiosztott 13 gólpasszt is. A 35 éves középpályás szerződése a legutóbbi szezon végén lejárt, így 9 évet követően búcsút intett Kisvárdának, ahonnan igazi klublegendaként távozott.

fotó: Kisvárda FC

Az elmúlt időszakban felmerült annak a lehetősége is, hogy Lucas az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Karcag csapatához szerződik, valamint elkezdi az edzői pályafutását a DVSC Labdarúgó Akadémián, ám ő végül a Kazincbarcika mellett tette le a voksát.

,,Örülök, hogy itt vagyok Kazincbarcikán! Remélem, hogy sikeres szezonunk lesz. Sok ismerős arccal találkoztam már első alkalommal is, s úgy gondolom, nem lesz probléma a beilleszkedéssel. Az edzői stáb egy részét is jól ismerem, dolgoztunk már együtt. Nagyon bízom abban, hogy jó döntés volt, hogy a Kazincbarcikát választottam új klubomként, most pedig belevágunk a munkába, és készülünk ezerrel, hogy nagyon jó szezonunk legyen!" - nyilatkozta a megegyezést követően a rutinos középpályás.

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC


KAZINCBARCIKA:

Érkezők: Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza Spartacus FC), Lucas Marcolini (szabadon igazolható, legutóbb Kisvárda FC)

Távozók: Papp Milán (Kecskeméti TE), Kotula Máté (Kecskeméti TE), Tóth Balázs (Nyíregyháza Spartacus FC), Pinte Patrik (Nyíregyháza Spartacus FC)