Lőrinczy és Kerezsi remekelt, a Honvéd kiütötte a PMFC-t

Újabb rangadót rendeztek a Nyíregyháza-Vasas és az ETO-Szeged meccs között a Merkantil Bank Ligában, ahol a Honvéd a Pécs csapatát fogadta a Bozsik Arénában.

A hazaiak jóval elszántabban kezdtek, de a pécsi védelem sokáig állta a sarat, a vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak. A 26. percben jött az első komoly helyzet, Kerezsi lövését védte Helesfay. A 28. percben kezezés történt a PMFC tizenhatosán belül, a büntetőt pedig Lőrinczy Attila középre bombázta, ezzel megszerezte a vezetést a Honvédnak. 3 perc múlva jött az újabb Lőrinczy gól, nem is akármilyen: Kerezsi lágyan aláemelt a labdának, amelyet a Honvéd középpályása kapásból bombázott 13 méterről Helesfay hálójába. Az első félidő végén Bobál fejelhetett volna gólt, ám fölé ment a kísérlete, így maradt a 2-0.

Mátyus János hármat is cserélt a szünetben, de negyedórát kellett arra várni, hogy nagy helyzet alakuljon ki: a korábbi Honvéd-akadémista, Rácz Balázs fordult le emberéről, Dúzs védte a rövidbe tartó próbálkozást. A Pécs sok hibával és pontatlansággal játszott, amelyet megbüntettek a kispesiek: Pekár a saját térfelén szerzett labdát, Adorján tanárian cselezett ki két embert majd dobta jobbra Lőrinczynek a labdát, aki mesteri átadással szolgálta ki Kerezsit, a Honvéd házigólkirálya pedig eldöntötte a meccset a 64. percben. Nem kellett sokat várni az újabb gólra: Kerezsi ívelt középre, amelyet Bobál Gergely csúsztatott a kapuba, kialakítva a 4-0-s végeredményt.

kép: Budapest Honvéd FC

A Honvéd ezzel feljött a 8. helyre, míg a Pécs maradt a 14.-en.

Lőrinczy Attila 2 gólt és 1 gólpasszt, míg Kerezsi Zalán 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett ezen a találkozón.

Budapest Honvéd 4-0 Pécsi MFC (Lőrinczy 29′, 32′, Kerezsi 64′, Bobál 71′)

Nézőszám: 2098

BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Kulbacsuk, 77.), Pekár I. (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes N. (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Csertői Aurél
PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi T., 69.), Pejovics, Hadaró – Szabó M. (Gera Z., a szünetben), Terbe, Hudák M., Majnovics (Takács Zs., a szünetben) – Bachesz (Rácz B., a szünetben), Harsányi I. (Krausz, 80.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Lőrinczy (29., 32. – az elsőt 11-esből), Kerezsi (64.), Bobál G. (71.)