Legyőzte az Ajkát és életben tartotta a reményt a Tiszakécske

A tavasszal szárnyaló Ajkát látta vendégül a Tiszakécske csapata a 31. fordulóban.

Az 5. percben Balázs Benjámin lőtt először kapura, Szabadosnak ez nem okozott gondot. A 12. percben Vajda tekert mellé. A 27. percben jött a meccs legnagyobb helyzete: Balázs Benjámin ziccerben lépett ki, de Szabados védett. A 39. percben ismét Vajda próbálkozott, de az ajkai hálóőr ezúttal is hárított. A 42. percben Kocsis harcolt ki tizenegyest, Zamostny pedig ezt értékesítette, így megérdemelten vezetett a Tiszakécske.

A második félidőt kis remekül kezdte a hazai csapat, Zamostny ugratta ki Balázst, aki már értékesítette a ziccerét, 2-0. A 75. percben tudott szépíteni az Ajka, Nagy Mihály Krisztián volt eredményes. 3 perccel később Kiss védett nagyot, így elmaradt az ajkai egyenlítés. A 84. percben Szarka lövése kerülte el kevéssel a kécskei kaput.

kép: Tiszakécskei LC

A találkozót így 2-1-re a Tiszakécske nyerte, amely így megelőzte a Siófokot, hátránya azonban 7 pont 3 meccsel a vége előtt a bennmaradástól, míg az Ajkának 1 pont is elég a következő fordulóban, hogy bebiztosítsa NBII-es tagságát.

Tiszakécske 2-1 Ajka (Zamostny 42', Balázs 53', ill.: Nagy 75')

TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Sági (Torvund, 68.), Szőr (Fodor, 90.), Bertus, Balázs B. – Kocsis D., Vajda R. (Gyurján, 82.), Zamostny (Czékus, 68.). Vezetőedző: Balogh Pál
AJKA: Szabados I.  Tóth G. (Horváth P., 68.), Tar, Kenderes, Csemer – Görgényi (Borsos, 58.) – Babos B. (Fiáth, 58.), Sejben (Nagy K., 37.), Csizmadia Z. (Pantovics, 58.), Zsolnai R. – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nézőszám: 300