Kiütéses győzelmet aratott a Honvéd a Soroksár ellen: VIDEÓ

A Budapest Honvéd a Soroksár SC csapatát fogadta a Bozsik Arénában. A két csapat egy nyári felkészülési mérkőzés és egy őszi bajnoki után már harmadik alkalommal találkozott egymással a szezonban.

A Honvéd kapujába visszatért kezdőként Dúzs Gellért, míg a Soroksár a 6 gólos Lovrencsics Balázsra nem számíthatott, akárcsak Dragóner Filipre, Kaján Norbertre és Kékesi Alexre sem.

A mérkőzés elején Korozmán lőtt, azonban bőven fölé szállt, majd kispesti lehetőségek következtek Lőrinczy, Kovács és Kerezsi jóvoltából. A 23. percben Pintér tisztázott az ellenfélnek, Nyitrai Bence átlövése pedig utat talált Mergl kapujába, így a fiatal középpályás élete első NBII-es góljával a Honvéd szerezte meg a vezetést. A kispestiek azonban továbbra is támadtak az újabb gólért és Krajcsovics remek betörése után Holman lőtte keresztbe a labdát, amit Kerezsi juttatott a kapuba, pár perccel később pedig Kovács tanári labdáját szintén értékesítette a támadó, így már 3-0 volt az állás. A Soroksárnak a félidő hajrájában volt esélye a szépítésre, ám ez elmaradt. A második félidőt ott kezdte a Honvéd, ahol abbahagyta, a korábbi soroksári Lőrinczy Attila lőtt remek gólt, ezzel már négy volt a két csapat között. A meccs ezután kevesebb helyzetet tartalmazott, a hajrában Korozmán révén összejött a vendégeknek a szépítés, de a Honvéd így is teljesen megérdemelten remek játékkal tartotta otthon a 3 pontot.

Budapest Honvéd 4-1 Soroksár SC (Nyitrai 23′, Kerezsi 33′, 36′, Lőrinczy 53′, ill.: Korozmán 87′)

HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Pekár I., Szabó A., Benczenleitner (Kulbachuk, 79.) – Keresztes N. (Bocskay, 68.), Nyitrai, Lőrinczy (Adorján, 68.) – Kerezsi, Holman (Bobál G., 79.), Krajcsovics (Kundrák, 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél
SOROKSÁR: Mergl – Vági (Németh E., a szünetben), Say, Króner, Pintér D. (Vincze Á., a szünetben) – Tóth A., Vass Á. – Varga Z. (Borbély, 63.), Köböl (Hajdú R., a szünetben), Gálfi (Varga I., 74.) – Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Nézőszám: 2588

kép: Budapest Honvéd