Kiszakadt a gólzsák Angyalföldön – Vasas FC – CREDOBUS Mosonmagyaróvár 5-1 (3-0)

Két vereség után gyakorlatilag feltámadt a Vasas együttese, miután 5-1-re kiütötte a Mosonmagyaróvár együttesét az NB2 3. fordulójában.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://vasasfc.hu

A vendégek kezdtek veszélyesebben, Takács tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban elakadt a kivetődő Uramban. A harmadik percben Sztojka 17 méterről lőtt, de Heinrich megfogta a labdát. A folytatásban a vendégek visszahúzódtak a térfelükre, a Vasas játékosai türelmesen járatták a labdát, próbálták megtalálni a rést a zárt mosonmagyaróvári falon. A 12. percben azonban megszerezte a vezetést a Vasas: Sztojka vezette keresztbe a labdát 18 méterre a kaputól, de mivel nem támadták meg, lőtt és betalált a jobb alsó sarokba. (1-0)

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://vasasfc.hu

Továbbra is az angyalföldiek irányították a játékot és a 19. percben meg is duplázták előnyüket: egy bal oldali szöglet után az egyik vendég védőről felpattanó labdát Litauszki fejelte a kapuba. (2-0)

A második gól után nyíltabban játszottak a vendégek, többször átjöttek a Vasas térfelére, de veszélyes helyzetet az első fél órában nem tudtak kialakítani, mindössze egy szögletig jutottak, Uram azonban magabiztosan lehúzta a beívelt labdát. A 31. percben újabb gólt szerzett a fővárosi gárda: Sztojka bal oldali szöglete után az élesen belőtt labdáért Litauszki csatázott Czingráberrel, a játékszer a védőről került a hálóba. (3-0)

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://vasasfc.hu

Két perccel később majdnem újabb gólt szereztek a házigazdák: ezúttal Deutsch végzett el szögletet a jobb oldalról, Heinrich elvétette a labdát, Litauszki kapura fejelt, de a hálóőr még menteni tudott. A folytatásban átengedte a területet a Vasas és próbált ellentámadásokat vezetni, de a játékrész hátralévő részében egyik oldalon sem adódott komoly lehetőség.

A második félidő elején a vendégek próbáltak dominálni, de nem tudtak kijönni az angyalföldi szorításból. Nem sokkal később hármat cserélt Desits Szilárd és ez nyerőnek bizonyult. A 63. percben Hidi M Sándor szerzett labdát a félpályánál, a játékszert rávezette a védőre, majd a csereként beállt Holenderhez passzolt, aki kapásból a jobb sarokba lőtt. (4-0)

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://vasasfc.hu

A 65. percben szépítettek a vendégek: Szalka szöglete után a rövid saroknál Czingrábernek sikerült továbbítania a hálóba a játékszert. (4-1)

A 84. percben Urblík végzett el szabadrúgást 19 méterről, a labda az egyik sorfalban álló vendégjátékos kezére pattant, a megítélt tizenegyest pedig Novothny magabiztosan a jobb sarokba lőtte. (5-1)

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://vasasfc.hu

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, futballozás, futballozás és fű

 ,,Nagyon ránk fért ez a siker az elmúlt két mérkőzés után. Több volt azokban a meccsekben, mint ami kijött belőlük, ezért örülök, hogy tovább tudtunk lépni és most egy többnyire jó játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk még ilyen arányban is. Uram Janinak nagyon fontos védései voltak az első pillanatokban, amikor kijátszottak minket. Sztojka Dominik jól játszott, intelligens labdarúgó, gólt is rúgott. Urblík Józsi nem úgy kezdte az NB II-es tagságot, ahogy azt kell, kicsit könnyelműen vette, de látjuk a benne rejlő potenciált, nagyon jól teljesített az edzéseken is, ezért kapott játéklehetőséget. Filippel is ugyanez a helyzet, szintén kicsit könnyelmű volt az elmúlt két mérkőzésen, de ő is jól szállt be a mai meccsbe. Figyelmeztetni kellett őket, hogy térjenek észhez, sikerült. Tóth Milán a héten érkezett Ausztriából, múlt héten még bajnoki találkozót játszott az osztrák másodosztályban, a héten pedig két edzésen vett részt. Úgy építjük be a csapatba, hogy először csereként kell pályára lépnie, de egy kívülálló is láthatta a megmozdulásaiból, hogy mekkora tehetség.

forrás: http://vasasfc.hu

Az angyalföldiek így 3. fordulót követően 1 győzelemmel és 2 vereséggel állnak a tabella 11. helyén. A következő körben a PMFC vendégei lesznek Desits Szilárd tanítványai.