Kiskokó az ETO-ban folytatja

Kovács István az ETO-ban folytatja pályafutását, 10 év után hagyja ott a Fehérvárt. Kovács 15 alkalommal játszott a felnőtt válogatottban is, és nagy NB1-es tapasztalattal rendelkezik, igaz rengeteget kihagyott sérülések miatt. A támadó középpályás pozícióba érkezik, ahol csak 1 vetélytársa akad.

Kovács István: Érdekes az élet, egyszer már majdnem az ETO labdarúgója lettem a 2011/2012-es szezonban, de végül a Fehérvárhoz vezetett az utam, ahol szép tíz és fél évet töltöttem. Most, több mint egy évtizeddel később megérkeztem Győrbe. Mind az utánpótlásban, mind a felnőtt mezőnyben sokszor jártam az ETO Stadionban, sőt, életem első nagy focimeccsét is itt láttam, a régi stadionban, 2000 nyarán, a Dunaferr játszott BL selejtezőt a Rosenborggal. Nagyon szerettem a fehérvári éveimet, de úgy érzem, kellett most ez a váltás, az ETO pedig már régóta szeretett volna megszerezni. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem csak pozícióra akartak igazolni, hanem személy szerint engem szerettek volna a csapatban tudni. Az átigazolásom sikeressége ezek után már csak rajtam múlik, igyekszem, hogy maradandót alkothassak ETO-játékosként. Szeretném bebizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, és még 30 évesen is van bennem tettvágy, hogy megmutassam, nekem is és az ETO-nak is az NB I-ben a helye. Hogy ez mikor sikerül, az sok tényezős, de én egészséges sportemberként minden mérkőzésre úgy megyek fel, hogy szeretnék nyerni, bárki is az ellenfél.

Mihalecz István: Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk, Kokó igazolásával mérföldkőhöz érkezett a csapat. Vele egy személyben érvényesült a „nevet a szurkolóknak, csapatjátékost a csapatnak” kritérium.