Kinyílt a gólzsák Húsvéthétfőn Győrben

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén az ETO FC Győr a BFC Siófokot fogadta.

A Vasas győzelmével az ETO mégnagyobb győzelmi kényszerbe került, hiszen csak a győzelemmel állhatott vissza a feljutást jelentő 2. helyre, míg a Siófok a kiesés ellen harcol és abban reménykedhetett, hogy az ETO rossz hazai formája nem fog megszakadni hétfőn, de végül nem így lett.

kép: ETO FC Győr

Az első fél óra kevésbé hozott nagy helyzetet, ám a 29. percben Csontos Dominik lövésével megszerezték a vezetést a győriek, akik a legutóbbi 3 hazai meccsükön nem tudtak gólt szerezni. A 32. percben Bumba szöglete alá futott Winter, Tóth Rajmund pedig befejelte az ETO második gólját. Gyorsan visszajött a meccsbe a Siófok, amely Dénes Csanád egyéni megoldása után szépített, de Diarra egy erős lövéssel hamar visszaállította a kétgólos különbséget, így a szünetben 3-1-re vezetett az ETO. A félidő végén még Winternek és Ruisznak is kellett védenie Diarra és Dénes helyzeteinél.

A második félidő elején is több győri helyzet akadt, a 71. percben pedig Diarra bepasszát Kröhn fejezte be góllal. A végén még a csereként beálló Németh Barnabás tudott kozmetikázni az eredményen, így az ETO akárcsak szeptemberben, most is 4-2-re verte a Siófokot.

Az ETO ezzel továbbra is feljutó pozícióban, míg a Siófok 6 pontra a bennmaradástól.

A meccs összefoglalója az alábbi linken érhető el.

ETO FC Győr 4-2 BFC Siófok (Csontos 29′, Tóth R. 33′, Diarra 41′, Kröhn 71′, ill.: Dénes 36′, Németh B. 85′)

ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. – M. Diarra (Boschilia, 73.), Bumba (Anton, 81.), Csontos (Vingler, 81.), Skvarka – Kröhn (Huszár M., 73.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony, Varga B. – Major G. (György N., 76.), Kovács B. (Németh B., a szünetben), Posztobányi (Nemes M., 69.), Kitl (Tóth B., 69.) – Gyurkits (Svedjuk, 76.), Dénes Cs. Vezetőedző: Dragan Vukmir

Nézőszám: 1544