Kikapott az újonctól a Haladás

A Merkantil Bank Liga 1. fordulójában TV-s mérkőzésen lépett pályára a BVSC-Zugló otthonában a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata. A vendégek végig domináltak a mérkőzésen, és még egy tizenegyest is kiharcoltak. Csernik büntetője azonban a felső lécről kipattant. Ezt követően is hajtottak a szombathelyiek, és ők irányították a játékot. A hazaiaknak nem is nagyon volt komolyabb helyzetük a mérkőzésen, de egy kapushibát kihasználva sikerült a gólszerzés. A 82. percben Verpecz ellenfélhez passzolt. A labdára lecsapó Mitrovic, Vernes elé tálalt, aki a labdát kíméletlenül a léc alá vágta.

Ezzel a góllal győzött is a BVSC, amely remek példát mutatott arról, hogy hogyan kell megnyerni egy mérkőzést.


Merkantil Bank Liga 1. forduló

BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0).  

Budapest, Szőnyi úti stadion, 800 néző, vezette: Lovas.

BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J., Benkő-Bíró, Hidi (Lénárt, 60.), Király. – Májer, Mitrovics, Szilágyi, Kelemen P. (Mészáros, 68.), Balogh (Horváth R., 76.), Szalánszki (Vernes, 68.). Edző: Urbán Flórián. 

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak (Bolla, 78.) – Szakály (Zvekanov, 85.), Csernik (Doktorics, 85.), Rácz (Jancsó, 85.), Horváth R. (Simut, 69.) – Kelemen M., Szvoboda. Edző: Aleksandar Jovic. 

Gólszerző: Vernes (82.). 


Kép: Dömötör Csaba

Értékelések

Aleksandar Jovic (A Szombathelyi Haladás vezetőedzője): „Az első félidőben próbáltunk futballozni, voltak helyzeteink is, de a játék képe ekkor még összességében kiegyenlített volt. Szünet után viszont már kontrolláltuk a mérkőzést, mi diktáltuk a tempót, meg is volt a lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de kimaradt a tizenegyes. Majd továbbra is mentünk előre, helyzeteket dolgoztunk ki, ám kaptunk egy szerencsétlen, gyermeteg gólt. A fiúk a lefújás után nagyon csalódottak voltak. Kettősség van bennem: a játékosok a maximumot nyújtották, sok helyzetet dolgoztak ki – ezzel elégedett lehetek. Viszont sajnos kikaptunk, emiatt természetesen én is csalódott vagyok. Ki kell elemeznünk a hibákat, meg kell néznünk, min kell változtatnunk és miben kell fejlődnünk.”

Szvoboda Dániel a mai napon debütált. Ennek apropóján vele készített interjút az Illés Akadémia:

Videó: Szombathelyi Haladás FC