Kétgólos hátrányból fordított az ETO – Kolorcity Kazincbarcika SC – ETO FC Győr 2-3 (2-1)

Kazincbarcika – ETO mérkőzést is rendeztek a vasárnap a Merkantil Bank Liga NB2 32. fordulójában. A borsodi együttes már korábban bebiztosította a bennmaradását a másodosztályban, így nekik nem volt tétje a találkozónak, míg a győriek továbbra is harcban vannak a feljutásért.

fotó: ETO FC Győr

A mérkőzés első lehetősége a fehérben pályára lépő ETO előtt adódott, az 5. percben Vianna adott élesen középre, ám Tóth Balázs remekül mozdult ki a kapujából és lehúzta az érkezők elől a labdát.

A 12. percben előnybe került a Kazincbarcika: a győriek a felezővonalnál eladták a labdát, majd Kártik Bálint indította a beinduló Pethő Bencét, aki a tétovázó Gyurákovics Erik fölött a kapuba emelt, ráaádásul egy szép mozdulattal tette mindezt a 25 éves támadó. (1-0)

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC

Négy perccel később megduplázta az előnyét Csábi József legénysége: Pethő adott jó labdát Pekár Lászlónak, aki egy darabig befelé cselezett, majd a lövése a kapufáról Gyurákovics hátára pattant, ami a kapuba került. Balszerencsés gólt kapott az ETO, amely ekkor óriási bajban volt. (2-0)

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC

Nem adta fel az ETO a kétgólos hátrány ellenére sem és a 23. percben közel jártak a szépítéshez, ekkor Vianna adott középre egy szép játékot követően, a bepasszra érkezett Boschilia, de a brazil középpályás a felsőlécet találta telibe. A 30. percben ismételten Boschilia volt a főszereplő, ezúttal kapásból lőtt kapura egy beadást követően, ám ezúttal a gólvonalról tisztázott a visszaérő Süttő Attila, majd pár másodperccel később Anton távoli kísérletét fogta meg Tóth Balázs.

A 32. percben egy eladott labdából indult meg Pinte Patrik az ETO kapuja felé, ám a ziccert nem tudta értékesíteni, mivel Gyurákovics lábbal hárított, majd Csontos Dominik kivágta a labdát a kapu előteréből.

A 40. percben jártunk már, amikor Skvarkát buktatták a 16-ostól nem messze, így szabadrúgáshoz jutott az ETO. A labda mögé Anton és Boschilia állt, végül utóbbi játékos lőtt kapura, ám Tóth Balázs óriási bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást követően még kifejelték a játékszert a hazai védők, majd Bumba kapásból visszalőtte a labdát a bal felsőbe. A 30 éves román támadónak ez volt az egyik legszebb gólja az idei szezonban. (2-1)

Az első játékrész utolsó lehetősége a Kazincbarcika előtt adódott, megint csak egy eladott labdát követően Ternován Patrik adott középre, amelyet Gyurákovics rossz helyre ütött ki, majd Pethő lőtt a kapu mellé.

A csapatok egygólos barcikai vezetéssel vonultak be az öltözőbe.

A második játékrész első helyzete az 57. percben jött, ekkor Boschilia kapott egy labdát, akit nem tudtak szerelni, majd a brazil ballal lövésre vállalkozott, de Tóth Balázs szögletre tolta.

Az újabb pontrúgás újabb győri gólt eredményezett: a fehér mezesek kicsiben végezték el a szögletet, majd a beadásra az előrehúzódó Szépe János érkezett, aki 8-9 méterről a barcikai kapuba fejelt. (2-2)

fotó: ETO FC Győr

Öt perccel később Bánáti Kevin, Vera, majd Skvarka volt a labda útja, utóbbi laposan centezett középre, de a labda elment a lábak között, ám az érkező Csontos elemi erővel lőtt, de nem sokkal a kapu mellé. A 65. percben gyönyörű játékot követően Bánáti szaladt végig a jobboldalon, majd az éles szögből leadott lövése kevéssel célt tévesztett.

Nem sokkal később egy labdavesztést követően Pinte indult meg a kapu irányába, ám éles szögből keresztbe lőtt, ráaádásul középen nem érkezett egy társ sem. A 71. percben megint csak Pinte próbálkozott, de ezúttal közelről, ám a lövésébe Vera lépett bele, ami így szögletre vágódott.

Tíz perccel később a csereként beállt Diarra kapott labdát a jobbszélen, majd megpróbálta középre passzolni a támadást kísérő Bumbának, ám a szélső passza nem volt jó, így Tóth kivetődve megfogta a labdát.

Négy perccel később viszont már nem volt menekvés: ezúttal Skvarka indította a Diarrát, majd középre adott és a labda ezúttal megtalálta Bumbát, aki jobbal a jobb alsóba lőtt. A román támadónak ez volt a 15. gólja a bajnokságban. (2-3)

A 87. percben a nem olyan régen lecserélt Pinte Patrikot állította ki a mérkőzés játékvezetője.

Ezután már nem történt semmi említésre méltó, így az ETO kétgólos hátrányból fordított és nyert Kazincbarcikán.


Merkantil Bank Liga NB2 32. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC - ETO FC Győr 2-3 (2-1)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna

Vezette: Pintér Csaba (Ország Péter, Nagy Viktor)

Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi, Heil, Süttő - Vincze D. (Papp M., 65.), Kártik, Csilus - Pekár, Pinte (Szabó B., 78.), Pethő (Kurdics, 50.)

Vezetőedző: Csábi József

ETO:  Gyurákovics – Vera, Szépe, Vianna (Szujó, 46.), Csontos - Bánáti, Anton, Boschilia (Diarra, 73.) - Bumba, Skvarka (Kiss M., 90+1.), Lukic (Farkas B., 65.)

Vezetőedző: Borbély Balázs

Gólszerzők: Pethő (12. perc), Gyurákovics (16. perc - öngól) illetve Bumba (41. perc és 85. perc), Szépe (57. perc)

fotó: ETO FC Győr


A Győr továbbra is életben tartotta a feljutásról szőtt álmait, de a Vasas hétfő esti győzelme miatt maradtak a tabella 3. helyén, míg a Kazincbarcika is maradt a 8. helyen.