Két fiatal játékosával is szerződést hosszabbított a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd az egyik legnagyobb múlttal rendelkező csapat a magyar labdarúgás történetében, hiszen 14-szeres Magyar bajnoknak mondhatja magát és 8 alkalommal hódították el a Magyar Kupa serleget, azonban a tavalyi szezon végén csak a 11. helyen fejezte be a bajnokságot, így 20 év után búcsúzni kényszerült az NB1-től.

fotó: http://hirtv.hu

A csapat vezetősége új lendülettel vágott bele a 2023/2024-es szezonnak, immáron a másodosztályban. A csapat eléről távozott Dean Klafuric, helyére az U19-es csapat edzőjét, Pinezits Mátét nevezték ki.

Pinezits Máté az új vezetőedzőnk

fotó: https://honvedfc.hu/

BUDAPEST HONVÉD keretének eddigi változásai a nyár folyamán:
Érkezők: Kovács Nikolasz (Paks), Adorján Krisztián (Budafok), Nyitrai Bence (kölcsönből vissza a Siófoktól), Horváth Milán (kölcsönből vissza a Siófoktól), Megyeri II. Gábor (kölcsönből vissza a Kazincbarcikáról), László Dávid (kölcsönből vissza Szentlőrincről)
Távozók: Tamás Krisztián  (Újpest), Albi Doka (KF Tirana), Luka Capan, Richie Ennin, Vidar Jónsson, Lukas KlemenzLazar Cirkovic, Maxim Plakushchenko, Herdi Prenga, Jairo SamperioZsótér Donát

A kispestiek két rutinos játékosa, nevezetesen Ivan Lovric és Tomas Tujvel már hosszabított, a napokban pedig Kerezsi Zalán és Dúzs Gellért is szerződést írt alá. Ez is mutatja, hogy hosszútávon számolnak a fiatalokkal a Honvédnál.

Kerezsi Zalán: „Az elsődleges célunk, hogy visszakerüljünk az NB I-be és ott is komoly terveink vannak, magyarokra, akadémistákra építve szeretnénk nagy célokért küzdeni. Szeretnék a feljutásban komoly szerepet játszani, utána pedig az NB I-ben is meghatározó játékosként segíteni a csapatnak. Biztos, hogy kemény szezon előtt állunk, bízom a sikerekben, de valószínűleg lesznek nehezebb, kevésbé jó meccseink is, ettől függetlenül elengedhetetlen, hogy a tűz mindenkinek ott lobogjon a szemében!“

Zalán mindössze 15 évesen került Kispestre és 2019 őszén már profi szerződést írhatott alá. 2020-ban már az NB3-ban bemutatkozhatott a Körösladány ellen, majd nem sokkal később a Puskás Akadémia ellen már a magyar élvonalban is pályára léphetett csereként. 2021-ben a Vasas ellen sikerült megszereznie az első gólját egy edzőmérkőzésen és egyre nagyobb szerep hárult rá a csapatban. Az NB1-ben első találatát a Paks ellen szerezte, amely elég szépre sikerült.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=DEtAgSnKWvg

fotó: http://csakfoci.hu

„Nagyon örülök ennek a bizalomnak, sokat jelent, hogy több év volt még hátra a szerződésemből, de a klub meghosszabbította azt. Voltak lehetőségeim, azonban a Honvédnál hosszú távú projektről van szó, amiben szeretnék részt venni, hiszen kölcsönös a bizalom egymás irányába. Szeretnék fontos tagja lenni a csapatnak, gólokkal, gólpasszokkal segíteni. Már a felkészülés első heteiben is nagyon jó egység kezd kialakulni, bízom benne, hogy csapatként bármire képesek lehetünk. Egyetértek azzal, hogy nekünk, az U21-es válogatottban szereplő fiataloknak már komolyabb szerepet kell vállalni, itt a lehetőség, meg kell mutatni, mire vagyunk képesek! Érdekes szituáció, hogy már nálunk fiatalabbak is vannak a keretben, miközben szerencsére rutinnak sem vagyunk híján, Ivan Lovric, Tomás Tujvel vagy éppen a nyáron érkező Adorján Krisztián mindannyiunknak sokat segíthet, ahogy Kovács Nikolasz tapasztalata is fontos a csapatnak. Emellett a szurkolóinkat is szeretném kiemelni, nem sok helyen fordul elő, hogy a kiesés után ilyen hangulat fogadja a csapatot egy edzőmeccsen. Érzem a szeretet, a maradásomban ez is szerepet játszott.“

forrás: http://honved.hu

Dúzs Gellért 2016 óta erősíti a Budapest Honvéd csapatát. A 2019/2020-as szezonban már az NB3-ban is bemutatkozhatott és hamar felkerült a kispestiek első csapatához. Az elmúlt szezonban 7 alkalommal a kezdőben kapott helyet a fiatal kapus és 3 alkalommal nem kapott gólt.

,,A Honvéd az otthonom, 2016 óta vagyok a klub igazolt játékosa, így nem is volt kérdés, hogy itt szeretném folytatni. Természetesen az egyeztetések során szóba került a játéklehetőség mennyisége, amely számomra kulcsfontosságú szempont volt. Biztosítottak arról, hogy hosszútávon számolnak velem, de tudom, hogy a bizalmat meg is kell hálálnom! Ha egy olyan csapatnál, mint a Kispest számolnak veled, és azt éreztetik, hogy számítasz, akkor nem tudsz túl sokat mérlegelni, egyértelmű a döntés!”

,,Most sokkal nagyobb felelősség van rajtam, illetve a korombeli és idősebb társaimon. Tapasztaltnak számítunk ebben a brigádban, ezért magunkra kell vennünk ennek a terhét, segítenünk kell az újoncoknak, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban a csapat hasznára válhassanak. Emellett, ha fent tudunk tartani egy jó öltözői légkört, akkor megalapozhatjuk a sikereket és felkészülhetünk az esetleges hullámvölgyekre is”

forrás: http://honvedfc.hu

A Honvéd első edzőmérkőzését a szintén NB2-es Ajka ellen játszotta a Magyar Futball Akadémia egyik edzőpályáján. A Honvéd szurkolói a mérkőzés előtt lelkesítették a játékosokat, akik egy sima 3-0-ás győzelmet arattak az NB2 tavalyi bronzérmese ellen, ezzel hálálva meg a drukkerek támogatását.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=ahO6UeNFPEs

A másodosztályban az első mérkőzést a Csákvár csapata ellen játsszák idegenben 2023. július 30-án. A kispestiek fő célja az azonnali feljutás kiharcolása.