Kerezsi Zalán az NB1-ben szeretne futballozni, ám nem egyszerű őt leigazolni

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Budapest Honvéd nem teljesít valami túl jól az idei szezonban, ráadásul jelen állás szerint csak a 12. helyet foglalják a másodosztály tabelláján, amellyel közel vannak aveszélyzónához, ám túlságosan nem kell még aggódniuk, hiszen 6 ponttal előzik meg a 15. helyezett Pécset, de a középmezőnytől sincsenek túl messze a kispestiek. Ez is jól mutatja, hogy senki nem mehet biztosra az NB2-es bajnoki mérkőzéseken.

fotó: Budapest Honvéd FC

A kispestiek legjobbja ebben a szezonban egyértelműen a 20 esztendős saját nevelésű szélső, Kerezsi Zalán. Az U21-es magyar válogatott játékos minden sorozatot figyelembe véve 10 gólnál és 4 gólpassznál jár az idei szezonban, amellyel nagyon húzza Csertői Aurél legénységét. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy amikor ő betalált, mindig pontot vagy pontokat szerzett a Honvéd, amely a jelenlegi szezonban négy győzelmet és három döntetlent jelent.

fotó: Budapest Honvéd FC

A Transfermarkt adatai szerint Kerezsi Zalánnak idén nyáron járna le a szerződése, ami miatt ingyen veszíthetné el jelenlegi legnagyobb értékét a Honvéd, ám a Nemzeti Sport megkeresésére a játékos ügynöke, Sándor István cáfolta a híreket. Az ügynök azt is hozzátette, hogy a nyáron szeretnének NB1-es csapatba igazolni az ifjú szélső, ám előtte a kispesti klubbal kellesz megegyezni, mivel élő szerződéssel rendelkezik.

Kerezsi Zalán sokat köszönhet a Honvédnak, hiszen Kispesten mutatkozhatott be az NB1-ben és onnan került be a korosztályos válogatottakba. Ezért tavaly a klub vezetői meg tudták győzni, hogy további két évvel hosszabbítsa meg az eleve még két évig érvényes megállapodását, így nyártól még három évig él a szerződése. Zalán abban a reményben hosszabbított, hogy a Honvéd gyorsan, már idén vissza tud kerülni az NB1-be, miután azonban ez most nem valósul meg, a fejlődését az szolgálná, ha nyáron az élvonalba tudna szerződni vagy esetleg külföldre. Vannak érdeklődések, de mindenekelőtt a Honvéddal kell megegyeznie a kérőknek.” mondta Sándor István.

A játékosügynök hozzátette, hogy a helyzet akkor változhat, ha a csapat az idei szezon végén kiharcolja a bennmaradást az NB2-ben és egy új tulajdonos érkezik Kispestre, amelynek köszönhetően a fővárosi piros-fekete klub reális eséllyel célozhatja meg az élvonalba való feljutást, de ez még a jövő zenéje.

Kerezsi Zalán szerződése így 2027 nyaráig érvényes, míg piaci értékét 275 ezer euróra becsüli a német Transfermarkt. Egy biztos, aki a játékost szeretné megvásárolni, annak előbb dűlőre kell jutnia majd a Honvéddal, akik vélhetően nem olcsón fogják elengedni őt.

fotó: Budapest Honvéd FC

A Honvéd együttesére a hétvégén egy nagyon fontos mérkőzés vár majd a bajnokságban, hiszen a 15. helyen álló PMFC látogat majd hozzájuk a Bozsik Arénába.