Kazah csapat győzte le a Vasast

Vereséggel indította a Vasas FC a téli edzőtábort a kazah Yelimay ellen. Sérülések és sorozatterhelés miatt Litauszki, Doktorics, Otigba, Ódor, Holender, Ihrig-Farkas, Urblík és Tóth Milán sem lépett pályára.

A Vasas összeállítása: Jova – Bakti, Pávkovics, Baráth, Deutsch – Sztojka, Vida, Hidi M – Radó, Hinora, Zimonyi

A Vasas FC beszámolója a találkozóról:

A 21. percben Sztojka lőtt 19 méterről kapura, a pattogós labdát a bal sarok elől ütötte ki Kavlinov. A 26. percben Radó vette célba a bal sarkot 18 méterről, de ellenfelünk kapusa ezúttal is hárított. Egyértelmen veszélyesebben futballoztunk, félóra elteltével azonban nagy lehetőség adódott a Yelimay előtt: Aimanov lépett ki a védőink mögül, Jova a kapujából kifutva becsúszva próbált szerelni, de ellenfele lábát találta el. A megítélt büntetőt Nurgaliyev végezte el, kapusunk azonban javított: a jobb alsó sarokra helyezett próbálkozást Jova megfogta.

Ezután kicsit feszültebb lett a légkör a pályán, több kemény belemenést láthattak a nézők mindkét oldalon, az egyik után Deutschot kellett ápolni, de szerencsére folytatta a játékot. A 38. percben Aimanov lövését Jova hárította, négy minutummal később, a túloldalon Vida átadását Hinora 20 méterről lőtte kevéssel a kapu mellé. Az első félidőben nem esett gól, csapatunk előtt több ígéretes lehetőség adódott, a kazahok egyetlen komoly helyzete a tizenegyes volt, amit Jova megfogott.

A második felvonás elején viszont rögtön megszereztük a vezetést: a 48. percben Radó végzett el szabadrúgást 25 méterről, a labda a sorfalon megpattanva, védhetetlenül vágódott a hálóba (1–0). Két minutummal később Yashin próbálkozott, szintén szabadrúgásból, a félidőben a kapunkba beálló Uram azonban magabiztosan fogta meg a labdát. Az 56. percben Shina 15 méterről lőtt a kapunk mellé, majd nem sokkal később megint ő próbálkozott, a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A vezetésünk óta fölénybe került a Yelimay, a 65. percben egy szöglet után Abilghazy fejelte a labdát a kapunk fölé. Többet is cseréltünk a frissítés érdekében, a játékunk azonban ezt követően sem volt olyan folyamatos, mint az első félidőben. A 79. percben megszületett ellenfelünk egyenlítő találata: egy jobboldali szöglet után Murtazayev elé pattant a labda, aki 14 méterről lőtt, a labda pedig Hidi M lábai között a hálóba gurult (1–1). Négy perccel később pedig már a kazahok vezettek: Hidi M passzolt Baráth-hoz, ám védőnk a fellocsolt pályán kitámasztásnál elcsúszott, Shina pedig lecsapott a labdára és Uram mellett, 15 méterről a kapuba gurította a játékszert (1–2). A 85. percben egyenlíthettünk volna, Molnár tört előre a kazah védők között, ám ígéretes helyzetben, 15 méterről a kapu fölé

Vasas 1-2 Yelimay (Radó, ill.: Murtazayev, Shina)

kép: Vasas FC