Jagodics fejese döntött Szombathelyen: VIDEÓ

A Haladás 2019-es másodosztályú búcsúja óta már harmadszor látogatott a Haladás Sportkomplexumba a Budapest Honvéd, hiszen 2020-ban és 2022-ben is Magyar Kupa-mérkőzést vívtak a vörös-feketék Szombathelyen és akkor továbbjutást ünnepelhettek. A két együttes szurkolótábora jó barátságot ápol egymással, a találkozó elején ez látszott is, a hangulatra nem lehetett panasz, a ZTE elleni MK-mérkőzés óta ezen a meccsen volt a legjobb atmoszféra Szombathelyen.

A Honvédnál a sérültek listájára Bobál Gergely is felkerült, így végül Simon Benedek játszott centert és élete első felnőtt meccsén lépett pályára, ráadásul kezdőként Benkő László.

Az első 10 percben Csernik Kornél és Keresztes Noel egyéni megmozdulásai indították a találkozót. Előbbi lövését Tujvel védte, utóbbi az oldalhálóba lőtt. Ezután Ene távoli lövése még nem jelentett veszélyt a Honvéd kapujára, ám Rácz Barnabás szabadrúgását bravúrral kellett védenie Tujvelnek, akinek ez már a második bravúrja volt a találkozón. A 33. percben jobbról végzett el szabadrúgást Erdei Carlo, amit Jagodics Márk bólintott a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A félidő hajrájában Pintér lövését fogta Tujvel, míg a túloldalon a bizonytalankodó Pálfi hibáját próbálta meg kihasználni Simon Benedek, ám lövését blokkolták a szombathelyiek.

A második félidőben ismét Tujvelnek akadt dolga, aki Horváth, Csernik és Rácz lövéseinél mutatott be nagy bravúrt, ezen kívül Szakály Attila és Rácz előtt voltak lehetőségek ám ezek nem találták el a kaput. A Honvédnál Kerezsi lövését tolta mellé Pálfi, majd ziccerét is védte a szombathelyi kapus. Ezután Horváth kapott nagy labdát a tizenhatoson belül, kapáslövését védte Tujvel, akinek ez már a nyolcadik védése volt a találkozón. Az utolsó 20 percben már nem alakult ki nagy helyzet, így a Haladás begyűjtötte a 3 pontot.

Szombathelyi Haladás 1-0 Budapest Honvéd (Jagodics 33′)

Haladás: Pálfi – Nyíri  Jagodics., Ene, Bolla – Erdei (Csonka B., 82.), Szakály. – Horváth R. (Mohos, 70.), Rácz, Csernik (Zvekanov, 72.) – Pintér  (Kelemen., 70.). Edző: Alekszandar Jovics
Honvéd: Tujvel – Keresztes., Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Benkő (Haragos, 76.), Adorján (Nyitrai, 59.), Holman – Kerezsi, Eördögh, Simon B. (Lőrinczy, 59.). Edző: Csertői Aurél

Nézőszám: 1513

kiemelt kép: Szombathelyi Haladás