Hozta a kötelezőt Mosonmagyaróváron a Honvéd: VIDEÓ

A sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár vendége volt vasárnap a Budapest Honvéd a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Wittman Antal Parkban.

A Honvéd kezdett jobban, az első félidőben egy fölé szállt mosonmagyaróvári szabadrúgást leszámítva csak a kispestieknek voltak lehetőségeik. Holman lapos lövését, Krajcsovics csúsztatását és Benczenleitner kapáslövését is Slaktának kellett védenie, míg Kovács Nikolasz helyzetét a vonalról vágták ki a mosonmagyaróváriak. Az első 20 percben noha rezdült a háló, a zászló is emelkedett, ugyanis a sérüléséből visszatérő Kerezsi Zalán lesről vette be Slakta kapuját, így a 38. percig maradt a 0-0, ám a Benczenleitnerrel szemben elkövetett buktatásért tizenegyest ítélt Sipos Tamás játékvezető, Lőrinczy Attila pedig magabiztosan begurította volt csapatának hálójába a labdát.

A második félidőben pontrúgások után veszélyeztettek a hazaiak, ám az 55. percben Czingráber Mátét kiállította a játékvezető, az emberelőnyt pedig Holman próbálta kihasználni, de mellé ment a ziccere. Ezután jött a meccs legszárazabb periódusa, Marko Vukasovic (MTE) és Szabó Alex (Honvéd) átlövésein kívül csak kisebb lehetőségek voltak a csapatok előtt. A végén a csereként beálló Bocskay Bertalan egy szép szabadrúgással csapta be Slaktát, ezzel lezárva a mérkőzést. A Honvéd 2-0-ra nyert Mosonmagyaróváron, a hazaiak pedig maradtak az utolsó helyen, a BVSC vereségével pedig matematikailag még nem biztos kieső.

Mosonmagyaróvár 0-2 Budapest Honvéd (Lőrinczy, Bocskay)

MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Végső (Vukaszovics, 69.), Czingráber, Deák I., Horváth K. – Radics, Kapornai – Máris D. (Bekker, a szünetben), Illés D. (Puhtyejev, 69.), Csóka D. (Szabó B., 82.) – Szendeff (Tullner, 57.). Vezetőedző: Nagy Ádám
BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Nyitrai, 81.), Pekár I., Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N. (Bocskay, 66.), Adorján, Lőrinczy (Eördögh, 81.) – Kerezsi, Holman (Bobál G., 66.), Krajcsovics (Kundrák, 84.). Vezetőedző: Csertői Aurél

kiemelt kép: Budapest Honvéd