HIVATALOS: Gabriel Boschilia az ETO játékosa

Igaznak bizonyultak az értesüléseink, miszerint Gabriel Boschilia a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő ETO FC Győrben folytatja pályafutását. A 27 éves támadó középpályást ingyen szerezték meg a győriek, hiszen január 1. óta szabadon igazolható volt. Az ETO több komolyabb kérőt is megelőzve igazolta le a brazil játékost.

fotó: ETO FC Győr

Gabriel Boschilia a brazil Sao Pauloban kezdett el futballozni, majd megfordult a francia AS Monacoban, a belga Standard Liégéban, a francia Nantesban, a brazil Internacionalban, míg legutóbbi klubja a szintén brazil Coritiba volt.

fotó: Getty Images

Pályafutása legnagyobb sikerét a francia Monacoval érte el, hiszen tagja volt annak a csapatnak, amely a 2016/17-es szezonban francia bajnoki címet nyert. Olyan játékosokkal futballozott együtt, mint Kylian Mbappé, Bernardo Silva, Benjamin Mendy, Radamel Falcao, vagy éppen Joao Moutinho.

2016-ban a Premier League-ben szereplő Arsenal is megkörnyékezte, állítólag maga Arséne Wenger fordult olyan kéréssel az Ágyúsoknak becézett klub vezetői felé, hogy a játékost szerződtessék le, de az a transzfer végül nem jött össze.

fotó: Getty Images

A játékos gyors, jól cselez, és kiváló rúgótechnikával bír, valamint a középpálya mellett a támadóharmad bármely pontján bevethető, így személyében univerzális játékost szerzett meg az ETO.

fotó: AS Monaco

Érdekesség, hogy ennek a transzfernek köszönhetően Gabriel Boschilia lett a NB2 és az ETO történetének legértékesebb játékosa, hiszen a német Transfermarkt szerint 1,7 millió euró a becsült piaci értéke.

Az ETO-nak ez volt a negyedik téli igazolása, Nenad Lukic, Urblík Norbert és Gyurákovics Eriket követően.