HIVATALOS: Borbély Balázs irányítja a bajnokság végéig az ETO-t

Néhány órával ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő ETO FC Győr vezetősége azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt a csapat kispadjáról, míg mellette távozott Dmytro Parkhomenko asszisztens edző és Petar Milcanovic erőnléti edző is.

fotó: ETO FC Győr

Ezek után megindult a találgatás, hogy ki irányíthatja majd a zöld-fehér győri együttest a bajnokság hajrájában, és két lehetséges személy tűnt a befutónak. Az egyik az Máté Csaba volt, aki legutóbb tavaly nyáron irányította az NB1-es Ferencváros együttesét, míg a másik jelölt a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely másodedzője, Borbély Balázs volt.

Végül utóbbira esett a győriek választása, hiszen néhány órával Kuznyecov menesztését követően hivatalosan is bejelentették, hogy a 44 éves szakember irányítja a szezon hátralévő részében az ETO-t.

A dunaszerdahelyi születésű Borbély Balázs játékospályafutása a DAC-ban indult, ahol az első csapatban 1998 és 2000 között szerepelt. Ezután az Artmedia Petržalka csapatában töltött sikeres időszakot, ahol többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, ráadásul csapatkapitányként vezette az együttest. Külföldöni pályafutása során megfordult a német Kaiserslautern, a román Timişoara és a ciprusi AEL Limaszol csapataiban. A szlovák felnőtt válogatottban 15 alkalommal lépett pályára. Edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, ahol a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott. Két szezonban is felnőttcsapatnál volt segédedző, majd az akadémiai csapatok mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen idáig.

fotó: ETO FC Győr

Az új szakember munkáját Lipták Zoltán asszisztensedzőként, Sebők Zsolt kapusedzőként, Kertész Áron erőnléti edzőkent, míg Márkus Gábor videóelemzőként fogja segíteni. A győri klub azt nem közölte, hogy Borbély Balázs meddig kötelezte el magát az ETO-nál, de vélhetően a szezon végéig írt alá, opcióval mégegy évre, feltéve, ha sikerül feljuttatnia a csapatot az élvonalba.

Az ETO hétfőn egy fontos mérkőzést veszített el a Szeged ellen hazai pályán, amelynek köszönhetően maradtak a tabella 3. helyén, ám továbbra is 3 pontos a lemaradásuk a feljutást érő 2. helyezett Vasas mögött, valamint a Szeged pontszámban beérte őket, ami miatt szoros csata várható a feljutásért. A győriek a következő fordulóban megyei rangadót fognak játszani az utolsó helyezett Mosonmagyaróvár otthonában.

fotó: ETO FC Győr