Hiába a sok helyzet, döntetlent játszott az ETO és a Szentlőrinc

Szombaton 17 órakor rendezték meg a Merkantil Bank Liga 12. fordulójának, 2. összecsapását, az ETO-Szentlőrincet. A szombati játéknap a Magyar Kupa keddi TV-s meccseinek köszönhető (így a Szpari-Dorog is ezen a napon játszott egymással). A hazaiak már a 7. percben veszélyeztettek, de félig a blokk, félig pedig Prokop kapus menteni tudott. Többet birtokolta a labdát ezután a Győr, de nagyobb helyzetet nem tudott kidolgozni. Tulajdonképpen a semmiből a 31. percben vezetést szerzett a Szentlőrinc, Rétyi góljával. Ezután felélénkültek a vendégek is és az első félidőben már inkább ők irányították a játékot. A második félidőben a rengeteg hibával játszó ETO, több komolyabb helyzetet is kidolgozott, de a 83. percig kellett várni az egyenlítésre. Ekkor egy szögletből Papp Milán csúsztatott a hosszúba. 1-1! A végén sorra jöttek a lehetőségek hazai oldalon, de nem sikerült megszerezni a győztes találatot, így osztozkodtak a pontokon a felek.

ETO FC Győr – Szentlőrinc 1-1 (0-1)

Győr, ETO Stadion 635 néző. V.: Derdák (Huszár, Rózsa).

ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Papp M., Csinger, Csonka (Fodor 57′), Benczenleitner, (Kiss Ba. 67′), Toma, Tuboly (Kiss Be. 57′), Kovács I. Borsos (Óvári 77′), Priskin (Vitális 67′). Vezetőedző: Tímár Krisztián. Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Keresztes, Kiss-Szemán, Nagy Zs., Papp G. (Vidnyánszky 75′), Németh E., Rétyi (László D. 68′), Daróczi (Tamás L. 87′), Szabó M. (Török 75′), Mervó (Grumics 75′). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Gólszerzők: Rétyi (31’), Papp M. (83’)

Kép: eto.hu

Értékelések

Tímár Krisztián: – Egyelőre nehezen találom a szavakat, mert azt gondolom, hogy erőnlétileg ismét jóval jobban bírtuk, mint az ellenfél, szinte az egész második félidőt végig támadtuk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sok beadásunk volt, hasonlóan az MTK-meccshez, az egész második félidőt az ellenfél térfelén töltöttük, de megint csak egy gólt szereztünk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy ez javuljon, hiszek benne, hogy ha a csatáraink elkezdenek eredményesebbek lenni, és akkor ezeket a mérkőzéseket három ponttal fogjuk zárni.

Jeremiás Gergő: – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, nyomás alá helyeztük a hazai csapatot. Ez nem igazán tetszett nekik, nem tudtak labdát birtokolni és támadásokat vezetni. A második félidőben is lett volna lehetőségünk, hogy befejezzük a meccset, de az ellenfélnek is volt helyzet, hogy egyenlítsen, ki-ki mérkőzés alakult ki, viszont nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert hasonló meccset másfél héttel ezelőtt elbukott, most viszont sikerült döntetlenre hozni.