Győzött az ETO, megtört a BVSC 41 meccses veretlenségi szériája

Mint ismert az NB2-be frissen feljutó zuglóiak az NB3-ban egyetlen mérkőzést sem veszítettek el, s az osztályozó küzdelmeit is sikerrel vették. Még az NB2 nyitányán is győztek a Haladás ellen, azonban az ETO Parkban nagyarányú vereséget szenvedtek a nagy célokat szövögető győriektől.


ETO FC Győr – BVSC-Zugló 4-0 (2-0)

Győr, ETO Stadion 2000 néző. Vezette: Zimmermann (Huszár, Punyi).

ETO FC Győr: ETO: Pap – Vera, Keresztes, Szépe, Csontos (Diarra 66’), Vingler (Riquelme 66’), Anton (Kiss M. 80’), Bumba, Skvarka (Kröhn 66’), Lacza, Huszár M. (Csóka 74’) Vezetőedző: Antonio Munoz.

BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J. (Csősz 46’), Benkő-Bíró, Hidi P., Király, Májer (Szalánszki 70’), Mitrovics, Szilágyi M. (Gergely 59’), Kelemen P., Balogh M. (Lénárt 70’), Mészáros A. (Tóth L. 70’) Vezetőedző: Urbán Flórián.

Gólszerzők: Huszár M. (11’, 53’), Bumba (27’), Kröhn (86’).


A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában Győrben vendégszerepelt a tétmeccsen régóta veretlen BVSC-Zugló csapata. Bár ütős vendég gárda utazott az ETO Parkba, a mérkőzés favoritjai a hazaiak voltak, többek között tippjátékunk résztvevői szerint is.

Nagyjából 2000 hazai szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, de néhány vasutas drukker is jelen volt a vasárnap esti összecsapáson

Kép: eto.hu

A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdte a zöld-fehér alakulat, amely az első perctől kezdve magasan letámadott, megnehezítve ezzel a zuglóiak dolgát. Már a 11. percben megszerezte a vezetést a Győr. Paul Anton a félpályáról indította a tizenhatos körül mozgó Vera-t, aki hátrafelé passzolva Huszárhoz juttatta a labdát, aki elpasszolta azt a kapus mellett. 1-0! Mesteri volt a befejezés, de mindez a kulcspasszt adó Anton szemfülessége nélkül nem jöhetett volna létre. Nem hiába ő az NB2 legértékesebb játékosa.

Igyekezett a BVSC, de az ETO védelmét nem volt könnyű feltörni, s ez jó ideig nem is sikerült Urbán Flórián tanítványainak. A 27. percben egy nagyszerű kiugratás után a már gólt szerző Huszárt buktatták a tizenhatoson belül, amit hezitálva ugyan, de büntetőnek ítélt a játékvezető. A tizenegyest Bumba váltotta gólra. 2-0! Akadtak ezt követően még kisebb helyzetek, de gól már nem esett az első játékrészben, így ezzel az eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben sem állt le az ETO, és ugyanolyan támadójátékot mutatott mint az első 45 percben. Az 53. percben Huszár szerezte meg a maga második gólját a mérkőzésen, lövése a kapufáról a hálóba pattant. Ezen a ponton eldőlt ugyan a mérkőzés, de az utolsó percekben Kröhn is betalált, így már 4-0 volt az állás a rendes játékidő lejártakor. A hosszabbításban továbbra is küzdött a BVSC, és közel járt a szépítéshez. Tóth Milán lövését hatalmas bravúrral védte Pap Eduard. A szögletből már nem alakult ki nagyobb helyzet, így a mérkőzés végeredménye: ETO-BVSC 4-0.

A múlt heti gyirmóti sikert követően hazai környezetben is győzni tudott az ETO, amely ezzel a győzelemmel a tabella élére került. A zuglóiak 41 tétmeccsen át tartó veretlensége megszakadt, de jövő héten javíthatnak egy fővárosi rangadón a Soroksár ellen.

Ahogy az edzők látták

Antonio Munoz: „Örülünk neki, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Úgy érzem, hogy mind védekezésben, mind pedig támadásban tudtuk uralni a játékot. Különösen örülök, hogy az első gólt megelőző szituációt sokat gyakoroljuk, és ebből eredményesek tudtunk lenni. Különösen fontos volt emellett Huszár két gólja, ami bizonyítja, hogy a fiataljainkra is bátran támaszkodhatunk.

Urbán Flórián: – Az előző fordulóban nyújtott játékunkat nem tudtuk megismételni. Erősebb ellenféllel kerültünk szembe, nagy egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezeket ki kell javítani. (forrás: nso.hu)