Győzelemmel kezdte a másodosztályt a Budapest Honvéd

Teltház és futballünnep volt a tegnapi nap folyamán Csákváron. Az NB1-től búcsúzó Budapest Honvéd csapata ugyanis itt kezdte el másodosztályú hadjáratát és a célja egyértelmű volt a szezon előtt, feljutás az élvonalba és a bajnoki cím megszerzése.

fotó: http://honvedfc.hu

A mérkőzésre a hírek szerint 700 kispesti szurkoló érkezett és vonult végig Csákvár utcáin, majd a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban is kiváló hangulatot teremtettek.

A Honvéd-drukkerek megtöltötték a vendégszektort – is (Fotó: honvedfc.hu/Balogh Dávid)

fotó: http://honvedfc.hu

A meccset jobban kezdte a fővárosi piros-fekete mezes együttes, hiszen a 4. percben Benczenleitner Barna lövése László Noelen irányt változtatott és a kapuba gurult a labda. A hazaiakon látszódott a megilletődöttség és ezt próbálta kihasználni a Honvéd már az elején. A 12. percben Kerezsi Zalán ment el a bal oldalon, de éles szögből leadott lövését védte az NB2-ben bemutatkozó Pécsi Ármin.

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://honvedfc.hu

Negyedóra után egyre bátrabbak voltak a csákváriak és már a fiatal Dúzs Gellértnek is bravúrra volt szüksége Farkas Aurél lövése után, majd a 32. percben Nagy Zoárd csúsztatott nem sokkal a kapu mellé.

A második félidő elején már sikerült egyenlítenie a hazaiaknak. A 47. percben egy oldalról belőtt labdára Nagy Zoárd reagált a leggyorsabban.

A kispestiek a bekapott gól után először megtapasztalhatták a másodosztály kemény oldalát, hiszen a Csákvár masszívan és stabilan védekezett, valamint több alkalommal igyekezett tördelni a játékot. A Honvéd játékosai közül többen is a földön feküdtek.

Az 55. percben Holman ugratta ki a fiatal Keresztes Noelt, a játékos elhúzta a labdát a kapus mellett, de a lövésre már nem maradt ereje.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://honvedfc.hu

A 76. percben újabb bravúr kellett a Honvéd fiatal kapusától, Juhász beadását Farkas Aurél fejelte kapura, de Dúzs Gellért nagyot védett.

A 85. percben jártunk, amikor a csereként beállt Simon András tekert ballal a jobb kapufa mellé. Ez a kimaradt lehetőség egy perccel később megbosszulta magát, hiszen a 86. percben a felfutó Szabó Alex fejelt középre egy felívelt labdát és Kerezsi Zalán egy lépésről a kapuba lőtt.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://honvedfc.hu

A Csákvár ugyan megpróbált egyenlíteni a hajrában, de nagyszerűen védekeztek a kispestiek és 2-1-re győzni tudtak a nyitányon. A Honvéd két játékosa, nevezetesen Kocsis Dominik és Benczenleitner Barna is megsérült, így Pinezits Máté két fontos fiatalját elveszítette már az első fordulóban. Kocsis és Benczenleitner is fejsérülést szenvedett és utóbbi járt rosszabbul, hiszen őt kórházba kellett szállítani.


AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAPEST HONVÉD 1–2 (0–1)
Csákvár,
 Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 1000 néző. Vezette: Csonka Bence (Horváth Zoltán, Szabó Dániel)
CSÁKVÁR: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Farkas A., Mészáros D. (Major M., 62.), Szakály D. – Tamás N. (Juhász L., 76.), Nagy Z. (Simon A., 76.), Fejős (Baracskai, 85.). Vezetőedző: Tóth Balázs
HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner (Lovric, 80.) – Kocsis D. (Haragos, 41.), Adorján, Bocskay, Keresztes (Krajcsovics, 80.) – Holman (Átrok, 72.) – Kerezsi. Vezetőedző: Pinezits Máté
Gólszerző: Nagy Z. (47.), ill. Benczenleitner (4.), Kerezsi (86.)

Tóth Balázs: ,,Megilletődötten kezdtünk, és egy szerencsétlen öngóllal gyorsan hátrányba kerültünk. A második félidőben remekül játszottunk, egyenlítettünk, helyzeteink voltak, ám egy figyelmetlenség miatt mégis vereséget szenvedtünk. Egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna, de még a győzelmünk sem lett volna érdemtelen.”


Pinezits Máté: ,,Viribus unitis, azaz egyesült erővel – üzenték a héten szurkolóink, Nos, köszönjük a támogatásukat, a legutóbbi szezon után csodaszámba megy, hogy ilyen erőt adtak számunkra. Örülök, hogy olyan csapatot láttam ma a pályán, amely a végsőkig küzdött. Sérültjeinknek mihamarabbi felépülést kívánok.”

A mérkőzés összefoglalója:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=3bIPC_WNStg