Futsal mérkőzést játszott egymással Nyíregyháza két sikercsapata – Nyíregyháza Spartacus FC – Á Stúdió Futsal Nyíregyháza 1-7 (0-1, 1-3, 0-3)

Különleges gálamérkőzéssel kezdődött el az NB2-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC téli felkészülése. A Continental Arénában az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza ellen lépett pályára a Szpari, amelyen végül nem borult a papírforma, mivel a futsal NB1-ben 4. helyen álló Stúdió 7-1-es sikert ért el Tímár Krisztián tanítványaival szemben.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Közel kétezer szurkoló volt kíváncsi erre a különleges összecsapásra, hiszen a belépő ingyenes volt mindenki számára. Természetesen mi is a helyszínen tekintettük meg a mérkőzést, hiszen kíváncsiak voltunk arra, hogy mire megy egy NB1-es futsal csapat, az NB2 éllovasával. A találkozó az 3×15 perces volt.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Az első harmadban becsülettel gyűrték egymást a felek, mind két oldalon adódtak kisebb lehetőségek. A legnagyobb egyértelműen a Stúdió előtt adódott, amikor is a futsal NB1 góllövőlistáját vezető brazil Gregory a felső lécet találta telibe. Már úgy tűnt, hogy 0-0-ás döntetlennel zárul a harmad, amikor a végén megvillant az azeri válogatott Maneca, és kilőtte a hosszú alsót.

A második harmadot jobban kezdte a Szpari, Herjeczki Kristóf előbb még kihagyta a helyzetét, amikor is Petró védte bravúrral a szélső bombáját, majd másodjára már higgadt volt, így egyenlített a Szpari. Látszódott azért, hogy néhány futballista elég jó a teremben is. Sokáig viszont nem örülhettek a döntetlennek, hiszen a Stúdió megmutatta, hogy miért az ország egyik legjobb futsal csapata jelen pillanatban, és a Gregory, Maneca kettős villanásai révén 3-1 módosult az állás.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Manecanak eléggé nagy meccse volt, hiszen a harmadik harmad elején egy nagyszerű megoldást válaszva már 4-1-re módosította az állást. Ezután rögtön lőhetett volna két gólt Tímár Krisztián együttese, de végül Kovácsréti és Pataki is elbaltázta a saját helyzetét.

Az utolsó harmadban egy nagyszerű támadást vezetett a Stúdió, amelyet Szabó Lajos váltott gólra. A túloldalon Vass Patrik lőtte el a Szpari utolsó puskaporát, amikor is az oldalhálót találta el. A végére tovább nőtt a különbség a két csapat között, előbb a magyar válogatott Öreglaki Norbert lőtte ki a hosszú alsó sarkot a pálya széléről, majd a legvégén a brazil Gregory ívelte be az üres kapu jobb felső sarkába a labdát, beállítva a 7-1-es végeredményt.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Futsal Gálamérkőzés

Nyíregyháza, Continental Aréna

Nyíregyháza Spartacus FC – Á Stúdió Futsal Nyíregyháza 1-7 (0-1, 1-3, 0-3)

Stúdió: Petró, Öreglaki, Gregory, Maneca, Dávid

Csere: Szabó L., Kovács R., Lakatos, Kovács Á., Gagyi, Krajnyák, Bakó, Urr, Kiss, Garda

vezetőedző: Lovas Norbert

Szpari: Fejér, Farkas, Géresi, Gresó, Kovácsréti

Csere: Bese, Bertók, Herjeczki, Kesztyűs, Nagy B., Németh B., Oláh, Pataki, Vass P.

vezetőedző: Tímár Krisztián

Gól: Maneca (12., 24.), Gregory (23., 27., 45.), Szabó (36.), Öreglaki (40.), illetve Herjeczki (19.).

fotó: Dobó Ferenc


A mérkőzést követően Tímár Krisztián, Lovas Norbert, Herjeczki Kristóf és Öreglaki Norbert nyilatkozott.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője: ,,Kevesen tudják, de van futsal papírom is, viszont most használtam először. Azért ez más sportág, de arra jó volt, hogy megtörjük a monotonitását a felkészülésnek. Örülök, hogy ilyen fantasztikus hangulatban játszhattunk.”

Lovas Norbert, az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza vezetőedzője: ,,Libabőrösök lettünk, amikor a szurkolótábor rázendített, reméljük sokan a jövőben is buzdítanak majd minket a futsal találkozókon. Jó érzés volt ennyi néző előtt játszani.” 

Herjeczki Kristóf, a Nyíregyháza Spartacus FC játékosa: ,,Régebben kispályáztam, de már régen játszottam kispályás meccset. Sajnáljuk, hogy nem sikerült szorosabb mérkőzést vívnunk, de készülünk a júniusi visszavágóra.”

Öreglaki Norbert, az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza játékosa: ,,Úgy érzem szórakoztató mérkőzést vívott a két csapat, jó reklám volt a futsalnak. Várjuk a folytatást!”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Összeségében egy jó, gólgazdag és szórakoztató mérkőzést láthatott a nyíregyházi közönség. A tervek szerint júniusban érkezik a visszavágó, amikor is már nagypályán találkoznak egymással a felek.