FRISS: Elutasította a Haladás licenckérelmét az MLSZ

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elbírálta azon csapatok licenckérelmét, akik elsőkörben nem kaptak az NBII-höz licencet.

A Mezőkövesd NBI-es és nemzetközi licencet is kapott, így gond nélkül indulhat a másodosztályban.

A BVSC is megkapta az NBII-es licencet, akár a hétvégén a pályán is bebiztosíthatják helyüket. A Siófok szintén megkapta az NBII-es licencet, de valószínűleg búcsúznak a szezon végén a Balaton-partiak a másodosztálytól.

Az MLSZ azonban a Haladást nem tüntette fel az "NBII-es licencet kapott" kategóriában. "Az Elsőfokú Licencadó Bizottság a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. nemzeti első osztályú (NB I) licenckérelmét elutasította."-olvasható az MLSZ közleményében. A szombathelyieknek 8 napjuk maradt fellebbezni a döntés ellen. Ez viszont nehéz menetnek ígérkezik, mivel kiderült, hogy a februári béreket még nem tudták kifizetni az ott dolgozók felé, a NAV végrehajtást indított és a FIFA oldalán is megjelent, hogy egy korábbi játékos (Liviu Antal) pereli a klubot, a csapat pedig nem tudta még matematikailag kivívni a bennmaradást sem.

Az NBIII-as csapatok közül a Cigánd sem kapott NBII-es licencet, így amennyiben bajnokok lennének, valószínűleg a Putnok játszana osztályozót. A jelenlegi másodosztályú és a Cigándon kívül feljutásra esélyes NBIII-as csapatok közül mindenki más már megkapta a szükséges licencet, akárcsak a másik NBI-es kieső, a Kisvárda is.

A teljes határozat itt érhető el.