Fővárosi összecsapás zárja a felkészülést

A szezonban már harmadszor csap össze egymással a Honvéd és a BVSC, ráadásul nem olyan régen, 56 nappal ezelőtt a bajnokságban mérték össze erejüket.

Veretlen Honvéd

A kispestiek a román élvonalbeli UTA Arad ellen arattak 3-0-s győzelmet, majd két döntetlen következett az Ajka és az MTK ellen.

Ez azt jelenti, hogy Csertői Aurél továbbra sem szenvedett vereséget a Honvéd kispadján 7 mérkőzés alatt.

Már a harmadik idei összecsapásuk következik

Szekeres Tamás decemberben vette át a BVSC irányítását, mindössze egy tétmeccsen irányította a zuglóiakat, pont a Honvéd ellen. Akkor Tóth Milán korai góljával egészen a hajráig vezettek, ám Kerezsi Zalán kiegyenlített az utolsó percekben.

Ha már Kerezsi: Egyik kedvenc ellenfele a BVSC, amely ellen 3 gólt szerzett már ebben a szezonban.

A két együttes ugyanis nyáron Zuglóban összecsapott egymással már felkészülési mérkőzésen és 6-1-es vendégsiker született. A kispesti gálából Kerezsi Zalán 2, míg Kocsis Dominik, Kovács Nikolasz, Adorján Krisztián és Keresztes Noel 1-1 góllal vette ki a részét. A BVSC találatát a feljutásban kulcsszerepet vállaló Horváth Roland szerezte.

Eredményes felkészülést produkált eddig a BVSC

Szekeres Tamás legénysége jó felkészülést tudhatott magáénak: ugyan vereséget szenvedtek Pakson, viszont 2-0-ra is vezettek az NBI listavezetője ellen a másodosztály egyetlen újonc csapataként, de végül 3-2-es paksi siker született. Ezután jött két gálameccs: a Dunaújváros ellen 4-0-ra, majd Hódmezővásárhelyen 5-0-ra nyertek a sárga-kékek. Végül szerdán a Budaörs ellen 1-1-es döntetlennel hangoltak a kispesti főpróbára.

Három új ember Zuglóban

Eddig 3 érkezőt jelentett be a BVSC: Rabatin Richárd Ajkáról érkezett, míg a nigériai David Nwachukwu a DVSC II. csapatától szerződött kölcsönbe és egy rutinos támadót is igazolt a BVSC Bacsa Patrik személyében.

Volt csapatunk ellen léphetnek pályára

Több BVSC-játékos is megfordult a Honvédban: Vernes Richárd, Hidi Patrik és Nikola Mitrovic is magára húzhatta már a Honvéd dresszét. Közülük Hidi Patriknak van a legtöbb meccse a Honvédban, viszont a decemberi bajnokit ki kellett hagynia, noha övé volt a legtöbb játékperc a BVSC-ben a bajnokságban.

Gólgazdag meccsre van kilátás

Az idei két összecsapásán a két csapatnak összesen 9 gól született, az összesítés 7-2 a Honvéd javára. A kispestiek felkészülési meccseinek gólátlaga 3, míg a BVSC-nél még magasabb ez a szám kereken 4, így gólgazdag összecsapásra van kilátás. Érdekesség, hogy mindkét csapat a téli előkészületi szezonban ugyanannyi gólt kapott, mint ahány meccset játszott.

Lesz még egy negyedik is:

A téli felkészülés mellett az idei szezont is egymás ellen zárja a klub, ugyanis május 26-án az utolsó fordulóban a BVSC fogadja a Honvédot.

A találkozó 12 órakor kezdődik a Magyar Futball Akadémián Kispesten, amelyet a szurkolók a helyszínen és a Budapest Honvéd YouTube-csatornáján is élőben követhetnek.

kép: Budapest Honvéd FC