Félpályás gól és hatalmas fordulat az Újpest-Vasas meccsen

Szombaton az NB I-re készülő Újpest a másodosztály egyik esélyesét, a Vasast fogadta felkészülési mérkőzésen.

Parádésan kezdtek a lila-fehérek, a mérkőzés elején a fiatal Dékei Márk a saját térfeléről ívelt Jova Levente hálójába (1-0).

A 18. percben tovább növelte előnyét az Újpest, Ljujic tekert egy szabadrúgást az angyalföldi kapuba. Érdekesség, hogy tavaly nyáron edzőmeccsen 3-2-re nyert a Vasas Újpesten, de Ljujic ekkor is lőtt szabadrúgásból gólt. A folytatásban mindkét gárda kialakított nagy helyzeteket, Hidi M az oldalhálót találta el, Ljujic pedig munkát adott Kiss Ágostonnak. A 2×60 perces első félidő hajrájában Dékei Márk bombagólt lőtt, amivel kialakította a 3-0-s félidei eredményt. Dékei 2 meccsen 3 gólnál jár a felkészülés alatt.

Ezt követően sort cserélt Bartosz Grzelak, a Banai – Kovács, Kaczvinszki, Kobouri – Baranyai, Mucsányi Miron, Keita, Dénes, Simon B. – Kollarik, Mucsányi Márk tizenegy futott ki a gyepre. A Vasas felzárkózott a második félidőben, Szánthó szabadrúgását még védte Banai, a kipattanó viszont bepattant Keitáról (3-1)

A 100. percen túl Mucsányi lőtt mellé egy ziccert, ezt kihasználva Mamusits bombagóllal szépített a Vasasnak (3-2), majd a fiatal szélső büntetőt harcolt ki, amit Zimonyi lőtt a hálóba (3-3).

kép: Újpest FC

A Vasas vérszemet kapott és egy eladott labdára lecsapva Pintér Filip megszerezte a negyedik angyalföldi gólt, a Vasas így átvette a vezetést és 4-3-as sikert aratott Újpesten.

Újpest 3-4 Vasas (Dékei 5′, 54′, Ljujic 18′, ill.: Keita ö. g. 75′, Mamusits 105′, Zimonyi 108′, Pintér 109′)

Újpest: I. félidő: Piscitelli – Bese, Fehér, Gergényi – Simon K., Tajti, Geiger, Tamás – Ljujic, Radosevic – Dékei 

vezetőedző: Bartosz Grzelak

II. félidő: Banai – Kovács, Kaczvinszki, Kobouri – Baranyai, Mucsányi Miron, Keita, Dénes, Simon B. – Kollarik, Mucsányi Márk 

Vasas FC: I. félidő: Kiss – Baráth, Otigba, Lehoczky – Bodnár, Urblík, Hidi M, Berecz, Doktorics – Holender, Tóth
II. félidő: Molnár Zs. – Ódor, Vida, Puskás – Girsik, Molnár Cs., Rab, Szánthó, Bukta – Zimonyi, Pintér
vezetőedző: Gera Zoltán