Felkészülési mérkőzés: DAC 1904 – ETO FC 3-3 (3-1)

Kiváló felkészülési lehetőség volt mindkét csapatnak ez a péntek délutáni meccs. Habár az első félidőben 2-vel is vezetett a DAC, a végén az ETO is eldönthette volna maga javára a párharcot, de végül döntetlen maradt. Az győriek nagyszerűen hangoltak a KBSC elleni bajnokira.

Videó: DAC 1904

DAC 1904 – ETO FC Győr 3-3 (3-1)

Dunaszerdahely, MOL Akadémia, zárt kapuk mögött. V.: Malárik (Parilák, Chromy).

DAC 1904: Veszelinov – Andzouana, Szolgai, Brunetti, Pinto, Dimon, Nagy P., Kalmár, Gavric, Szánthó, Balogh N. Cserék: Petrás, Kachút, Bahi, Beran, Moumou, Leginus, Bögi. Vezetőedző: Adrian Gula.

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba., Papp, Fodor, Vincze, Bencze, Toma, Kovács I., Vitális, Borsos, Babati. Cserék: Ruisz, Kovács K., Szujó, Lacza, Vingler, Kiss M., Kiss Be., Bacsa, Óvári, Tamás, Szabó T. Asszisztensedző: Szalai Tamás.

Gólszerzők.: Szánthó (12’), Kalmár (18’, 45’) ill. Borsos (23’), Fodor (61’), Kovács K. (68’).

Kép: ETO FC

Szalai Tamás, asszisztensedző: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, gyorsan kétgólos előnybe került a DAC. Két elkerülhető gólt kaptunk, amire felkészültünk a héten, de a szélességi tolódásunk nem igazán működött. Húsz perc után viszont a csapat azt játszotta, amit kell, végig nagyon jó mentalitással futballoztunk, az első félidő utolsó harmadában két-három helyzetünk is volt, gólt is rúgtunk, de a végén sajnos egy újabb elkerülhető gólt kaptunk. A második játékrészben rengeteg presszingünk sikerült, nagyon sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Két gólt rúgtunk, sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, és azt gondolom, hogy a helyzetek alapján a győzelem is meg lehetett volna. Nagyon jól szolgálta a mai meccs a felkészülésünket a jövő heti, Kazincbarcika elleni bajnokira.