Felkészülési mérkőzésen döntetlent játszott a Szeged a Szabadka ellen

A Szeged aktívabban kezdte a mérkőzést, viszont egy vitatható tizenegyesből vezetést szerzett a Subotica. Ezután érezhetően rákapcsolt a Szeged, de a második játékrész elején megduplázta az előnyét a vendég csapat. A Szeged nem hagyta annyiban és egy Gajdos fejessel szépítettek, majd a 78. percben egy büntetőt értékesítve kiegyenlítettek, így alakult ki a 2-2-es végeredmény. A Szeged a válogatott szünetben nem fog több felkészülési mérkőzést játszani, október 2-án folytatják a menetelésüket, a Budafok ellen.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FK Spartak Subotica 2-2 (0-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum. 
Szeged: Takács – Bitó, Temesvári, Tóth B., Kővári, Dobos, Sipos, Farkas, Rédling, Pintér, Daru. Csere: Molnár-Farkas – Szilágyi, Szakály, Gajdos, Könczey, Vári, Szatmári, Simon, Kundrák, Beronja, Bíró. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics. 
Subotica: Manoljovics – Tanasin, Filipovics, Ivan-Dekics, Tosesi, Todoroski, Bijelovics, Srikovics, Hristics, Borevanos, Shimuya. Cserék: Dubljanics – Osztojics, Bogicsevics, Vitorovics, Desnica, Stanics, Bosnics, Mijatovics, Stajkovics, Obradovics.
Gólszerzők: Gajdos (69.), Bíró (78. – büntetőből) ill. Bijelovics (20. – büntetőből), Stajkovics (59.).

Alekszandar Sztevanovics: – Két eltérő félidőt játszottunk. Az első játékrészben jól védekeztünk, de a támadó szekcióban kevés volt a ritmusváltás. A második felvonásban továbbra is jól védekeztünk, de sikerült felgyorsítanunk az előre játékunkat. Agresszívak és kompaktak voltunk, a második félidőben jobban néztünk ki, ezt az eredmény is igazolja. Hasznos edzőmérkőzés volt, hiszen a saját játékunkat tudtuk játszani egy első osztályú csapat ellen, elégedett vagyok.

Kép: Szeged-Csanád Grosics Akadémia