Ezúttal Soroksáron maradt pont nélkül a Tiszakécske: VIDEÓ

A Soroksár SC az október óta nyeretlen Tiszakécskét fogadta vasárnap a Szamosi Mihály Sporttelepen a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában.

A Tiszakécske kezdett aktívabban, Zamostny fejese és Czékus lövése is hordozott veszélyt magában. Ezután a Soroksár pillanatai jöttek, Köböl szabadrúgásból, Korozmán és Tóth fejjel, Lovrencsics pedig közelről adott munkát Kiss Ágostonnak. A meccs ziccerét Vajda Roland hibázta el, Mergl védett nagyot. A második félidőben a remek formában lévő Varga Zétény viszont értékesítette ziccerét, ezzel megszerezve a vezetést a Soroksárnak. Varga ezután több lövéssel is próbálkozott, de nem jött össze az újabb találat a számára. Ezután Kékesi fejelt a szabadrúgás után, de nem tudott kaput találni. A hajrában megvolt a lehetősége a vendégeknek az egyenlítésre, Zamostny azonban mellé lőtt. Pár perccel később ismét Varga Zétény volt a főszereplő, életerős lövését Kiss Ágoston tolta fölé. Az egy gól ellenére lüktető iramú és sok helyzetet tartalmazó összecsapás volt, a hajrában is volt izgalom: előbb Kékesi blokkolta Zamostny helyzetét majd a túloldalon Borbély és Gálfi lövését védte Kiss.

A Soroksár ezzel 1-0-ra legyőzte a Tiszakécskét és 4 meccse veretlen az NBII-ben, vasárnap a Bozsik Arénában lép pályára a Honvéd vendégeként. A Tiszakécske 14 bajnoki óta nem tudott nyerni, hátránya pedig már 9 pont a bennmaradó helyektől.

Soroksár 1-0 Tiszakécske (Varga 51′)

SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Say, Kékesi, Vági (Pintér D., a szünetben) – Vass Á. (Németh E., 86.) Köböl (Gálfi, 79.) – Varga Z. (Borbély B., 86.), Tóth A., Korozmán (Varga I., 90+2) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Balázs B., Fodor F., Viczián, Grünvald – Bencze (Bertus, 63.), Szekér (Lehoczky, a szünetben), Vajda R. (Cipf, 77.), Kocsis D. (Takács T., 77.) – Czékus (Kovács K., 63.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly

Nézőszám: 400