Európai kupaszereplő csapatot vert meg a Budafok

A budafokiak horvátországi edzőtáborukban játszottak felkészülési mérkőzést a cseh első osztályú Slovácko csapata ellen. Az ellenfél neve sokak számára ismerős lehet, hiszen az Európa Konferencia Liga csoportkörében is érdekelt volt a cseh gárda. Ott egyébként 5 pontot szedtek össze, így csoportutolsók lettek a Nice, a Partizan és a Köln mögött végezve.
Visszatérve a mérkőzésre, bravúrosan 1-0-ra győzni tudott a Budafok. Habár a mérkőzésen veszélyesebb helyzeteket dolgoztak ki a Slovácko játékosai, akadtak szép számmal magyar próbálkozások is.
Az első játékrészben többször is védett Gundel, volt amikor bravúrt kellett bemutatnia. Bő fél óra után aztán veszélyeztettek a budafokiak is, de a csehek hálóőre a helyén volt.

A második félidő elején Fótyiknak kellett hatalmasat mentenie, aztán már a másik oldalon adódott nagy helyzet, de csak kapufáig jutott a Budafok. 60 percet követően sort cseréltek a csehek, de ez nem hozta meg a kellő változást a mérkőzésbe. Ekkor és később is cserélt Mátyus János, a magyar szakember viszont jó döntést hozott. A padról beálló Tischler Patrik elvégezhetett egy Nándori által kiharcolt büntetőt, és ezt higgadtan értékesítette. A kapus nem érezte az irányt, Tischler a kapu jobb oldalába passzolt.

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE – 1. FC Slovácko 1–0 (0–0)
Gólszerző:
 Tischler P. (83., büntetőből)

Kép: Budafoki MTE