Eseménydús első félidő után döntetlennel indult az év a Rohonci úton

Két ellentétes átigazolási időszakot megélt csapat találkozott egymással vasárnap délután: a Haladás elvesztette kulcsembereit a télen, míg Csákvárról senki sem igazolt el, ellenben több játékost is szerződtetett Tóth Balázs csapata, noha többen még nem voltak ma meccskeretben.

A Haladásnál a kezdőcsapatba került Erdei Carlo, míg a Csákvárnál Artem Nahirnij kapott helyet az új igazolások közül.

A meccs rémálomba illően indult a Haladásnak, hiszen a tizenhatos előtt szabálytalankodott Zoran Beronja, akit azonnal kiállítottak a 12. percben, majd a szabadrúgás után Artem Nahirnij talált a kapuba, azonnal vezetést szerzett a Csákvár. Ezután inkább a vendégek nyomtak, majd a 31. percben Horváth Rajmund kapott nagy kiugratást és az első szombathelyi lehetőségből is gól született.

Ezt követően felpörögtek az események, Horváth R. jobb oldali beadását Pintér Filip pörgette a csákvári kapuba. Két perccel később válaszoltak a vendégek, Tamás Nándor fordult be a tizenhatoson belül, ezt még védte Pálfi, ám a kipattanót Farkas Aurél vágta a kapu közepébe, ezzel kialakítva a 2-2-es félidei eredményt.

Mivel a második félidőben már nem született több gól és a hajrát leszámítva nagy helyzet sem, így maradt a döntetlen. A Haladás emberhátrányban tudott pontot tartani otthon, ám a szombathelyiek október 1. óta továbbra sem tudtak tétmeccset nyerni, míg a Csákvár zsinórban a harmadik döntetlenjét érte el.

Haladás 2-2 Csákvár (Horváth 31′, Pintér 38′, ill.: Nahirnij 15′, Farkas 40′)

Nézőszám: 771

Szombathelyi Haladás: Pálfi  Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Beronja  Rácz B. (Jancsó, 89.), Zvekanov, Erdei C., Horváth R. (Mohos, 64.)  Pintér F. (Kelemen, 64.), Csernik (Bolla, 19.). Edző: Alekszandar Jovics
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Babós, Karacs, Tamás N., Nahirnij  Murka, Mészáros D., Szakály D. (Dusinszki, 77.), Fejős Á. (Juhász, 84.)  Nagy Z. (Simon A., 62.), Farkas A. (Gazdag V., 62.). Edző: Tóth Balázs