Élő eredménykövetés: ETO FC Győr – Vasas FC

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük a kedves olvasóinkat! Hamarosan jön a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 33. fordulójának zárómérkőzése, amely egyben a forduló legjobban várt összecsapása, a 3. helyezett ETO FC Győr fogadja a 2. helyen álló Vasast. A két csapat között jelenleg egy pont a különbség, így akár ma eldőlhet a feljutás kérdése. Vélhetően egy parázs hangulatú és sok izgalmat hozó mérkőzést láthatunk majd az ETO Parkban. Ha tehetik, akkor tartsanak velünk ma este is!

fotó: M4 Sport

Meccstörténelem: A két csapat ma találkozik egymással 138. alkalommal bajnoki mérkőzésen, tehát ez a párharc régre nyúlik vissza. Az első összecsapást még 1946. szeptember 1-én rendezték meg, amelyet az angyalföldiek nyertek meg 3-1-re Győrben.

Gólátlag: 3,45 gól / mérkőzés

A két csapat legutóbb az NB2 idei kiírásának 16. fordulójában találkozott egymással a Fáy utcában, akkor a Vasas 6-0-ra kiütötte hazai pályán az ETO-t.

fotó: Vasas FC

A mai mérkőzés játékvezetője az Bogár Gergő lesz, míg segítői Tóth II. Vencel és Szert Balázs lesznek.


Merkantil Bank Liga NB2 33. forduló

ETO Park


Kezdőcsapatok

ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos – Bánáti, Anton – Diarra, Skvarka, Bumba – Lukic

cserék: Ruisz, Vianna, Szujó, Vingler, Riquelme, Tarcsi, Kröhn, Kovács, Kiss, Huszár, Farkas

Vezetőedző: Borbély Balázs

Vasas: Jova – Otigba, Baráth, Pávkovics – Bakti, Berecz, Hidi M, Hinora, Doktorics – Radó, Tóth M.

cserék: Uram, Litausztki, Holender, Rab, Deutsch, Ódor, Vida, Bukta, Girsik, Szalay, Urblík, Zimonyi

Vezetőedző: Gera Zoltán


I. félidő

Érkeznek a csapatok a pályára! Zöldben láthatjuk majd az ETO-t, míg tiszta fehérben a Vasast.

1. perc: A fővárosiak kezdték a találkozót!

3. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Vasas! Egy felívelt labdát követően elmélázott a győri védelem, majd Radó András 13 méterről átemelte a labdát a kifutó Gyurákovics Erik fölött, majd a játékszer a hálóban kötött ki. (0-1)

7. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Ez gyorsan ment! Egy jobbról érkező szögletet követően Szépe János érkezett és 7 méterről fejelt a fővárosi kapuba. (1-1) Végül Bumbának írják a gólt, de ez még nem olyan biztos.

10. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Mi van itt? Megint vezet a Vasas! Radó beívelt labdáját követően Tóth Milán fejelt 10 méterről a jobb alsó sarokba. A 22 éves támadónak ez volt a 17. gólja a bajnokságban. (1-2)

15. perc: Bánáti Kevin kapta a mérkőzés első sárga lapját.

16. perc: Bumba került helyzetbe egy lefejelt labdát követően. A román játékos 15 méterről lőtt felső lécet.

21. perc: Újabb győri kapufa! Skvarka távoli lövése a kapufa külső részéről pattan kapu mellé.

22. perc: Az angyalföldiek első sárga lapját Tóth Milán kapta.

23. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít az ETO! Egy győri felívelt labdát követően Lukic kezelte le remekül a labdát, majd a szerb támadó Hidi M ellen nyert meg egy párharcot és végül kilőtte a jobb alsót. (2-2)

25. perc: Villan a sárga lap, ezúttal Boldor kapta.

28. perc: Pávkovics Bence szabálytalankodott Bumbával, villan is a sárga.

38. perc: Diarra 22 méterről lövi centikkel kapu fölé a labdát.

42. perc: Lukic fejét keresték ezúttal a társak, majd a szerb támadó kapura is csúsztatott, de Jova Levente megfogta a labdát.

43. perc: Csontos Dominik jobb oldali szögletét Szépe fejeli nem sokkal kapu fölé.

Három percet hosszabbít a játékvezető!

45+1. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Fordít az ETO! Diarra küzdött meg a labdájáért, majd jobbról passzolt középre és a második hullámban érkező Bumba lőtt a kapuba. Jova ugyan beleért labdába, de a kezéről így is a kapuba került. (3-2)

Véget ért az első félidő! Izgalmakban és gólokban nincsen hiány. Az lehet most az ember érzése, hogy igazi NB1-es összecsapást játszik egymással a két csapat, de jövőre csak egy csapat lesz ott az élvonalba. Kiváncsian várjuk a második félidőt! ETO – Vasas 3-2


II. félidő

46. perc: A zöld mezes ETO kezdte a második félidőt!

49. perc: Hinora Kristóf tekert a kapu mellé.

51. perc: Radó került ziccerbe Berecz passza után, ám Gyurákovics ezúttal jól mozdult ki a kapujából és hárította a próbálkozást.

52. perc: Tóth Milán maradt lent a földön egy kemény ütközést követően. Elég rosszul néz ki egyelőre, így lehetséges az is, hogy cserélnie kell Gera Zoltánnak.

55. perc: Tóth Milán valóban nem tudja folytatni a játékot, így kényszerűségből cserél a Vasas együttese, Zimonyi érkezett a pályára.

61. perc: Cserél ismételten a Vasas, Hinora Kristóf helyén Holender Filip a pályán.

62. perc: Hidi M Sándor lőtt távolról kapura, ám a próbálkozása a kapu mellé ment.

64. perc: Doktorics elkésett a Verával szembeni becsúszással, így sárga lapot kapott.

66. perc: Kettőt cserél az ETO, Lukic helyén Kröhn, míg Bánáti helyén Vingler folytatja.

68. perc: Egy labdaszerzést követően Berecz szép cselekkel indult meg a kapu irányába, majd legurította a labdát Radónak, aki 15 méterről nagyon csúnyán fölé lőtt.

72. perc: Bakti Balázs ment el egy szép csellel a jobb szélen, majd középre adást követően Zimonyi lőtt kapura, ám Gyurákovics bravúrral oldalra tenyerelte a labdát.

79. perc: Cserél megint csak az ETO, Diarra helyén Farkas folytatja.

82. perc: Skvarka adott jó labdát a jobbján futó Kröhnnek, aki pont a középen álló Jova kezébe lőtt.

Farkas B. kínálja meg egy lövéssel Jovát, de a Vasas kapusa állja a sarat.

85. perc: Kettős cserére szánja el magát Gera Zoltán, Bakti helyett Girsik, míg Pávkovics helyén Deutsch folytatja.

86. perc: A győriek is kettőt cserélnek, Anton megy le a pályáról, akit Riquelme vált, míg a bicegő Vera helyén Kiss folytatja.

Véger ért a rendes játékidő! 7 percet hosszabbít a játékvezető.

90+2. perc: Berecz Zsombor lőtt kapura távolról ballal, amely egy győri játékoson megpattant, de így is alig-alig a kapu mellé ment.

90+3. perc: Doktorics beadását követően Otigba fejesét még blokkolták, majd a lepattanót Baráth lőtte kapura közelről, de Gyurákovics óriási bravúrral szögletre tolta a labdát.

90+7. perc: Holender eléggé hevesen reklamál a játékvezetőnek, amiért Bogár Gergő kiállítja az angyalföldi támadót.

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS KEDVES OLVASÓINK! Nehezen találjuk a szavakat, mivel egy igazi NB1-es színvonalú mérkőzést láthattunk, hiszen egy végig kiélezett és rengeteg izgalmat hozó összecsapást nyert meg végül az ETO. Elképesztő ünneplés kezdődött az ETO Parkban, amely még eltarthat majd egy darabig. ETO – VASAS 3-2


Ezzel a találkozóval véget ért a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 33. fordulója. A tabella élén a Nyíregyháza áll, méghozzá 76 ponttal, míg a 2. helyre fellépett az ETO, akik jelenleg 66 ponttal rendelkeznek. A dobogó legalsó fokán a Vasas található, méghozzá 64 ponttal.

A következő fordulóban is lesznek még nyitott kérdések, mivel kiderül, hogy a Győr vagy a Vasas kerül fel az NB1-be, valamint az is kérdéses, hogy az újonc BVSC vagy a Pécs marad a másodosztályban. Izgalmakból tehát nem lesz hiány a következő játéknapon sem.


Köszönjük szépen, hogy ma este is minket választottatok! Jövő héten újabb másodosztályú eredménykövetéssel jelentkezünk! Minden kedves olvasónknak további szép estét és nyugodalmas jó éjszakát kívánunk!