Elmozdult a kiesőzónából a BVSC-Zugló, és továbbra is a bennmaradás a fő célja

Egyedüli újoncként jutott fel az NB3-ból a BVSC-Zugló együttese a másodosztályba, amelynek azzal a céllal vágott neki, hogy bennmaradjon, és ennek érdekében komoly változások történtek a keretben. A nyáron olyan labdarúgók is érkeztek a keretbe, mint Hidi Patrik, Nikola Mitrovic vagy Paulo Vinícius, akik komoly NB1-es és nemzetközi rutinnal rendelkeznek.

NB II, jövünk!

NB II.

fotók: http://bvsc.hu

Jól is kezdték a bajnokságot a zuglóiak, mivel hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Szombathelyi Haladást, amivel 22 év után tudtak győzelmet aratni a másodosztályban.

NB II: BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Ezután következett egy nyolc mérkőzésen át tartó nyeretlenségi széria, ahol 3 döntetlen mellé becsúszott 5 vereség is. Több mérkőzésen sem játszott alárendelt szerepet a BVSC, sőt, szinte mindegyik mérkőzésen volt esélye a győzelemre, de valami mindig hiányzott.

NB II: ETO FC Győr–BVSC-Zugló - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Ezen időszak alatt menesztették a csapat éléről Urbán Flóriánt, akinek a helyét Kincses Ádám pályaedző vette át.

Urbán Flórián három hét után visszatérhet a BVSC pályájára | Goal.com  Magyarország

fotó: http://bvsc.hu

A fordulópont az Ajka elleni mérkőzésen jött, amikor is 1-0-ra sikerült győzniük, majd utána ugyan kikaptak a Szőnyi Úton 3-0-ra a Gyirmóttól, de a legutóbbi két mérkőzésen győzni tudtak a fővárosiak, így jelenleg elmozdultak a kiesőzónából, hiszen a 14. helyen állnak a bajnokságban.

Úgy néz ki, hogy most kezd összeállni a csapat a bajnokságban, hiszen az elmúlt időszakban eredménnyel is párosult a játékuk.

Megvan az első idegenbeli siker

fotó: http://bvsc.hu

A csapat egyik meghatározó játékosa lett Mucsányi Márk, akit szeptemberben Újpestről vettek kölcsön a zuglóiak. A 21 éves szélső már 3 gólnál tart a bajnokságban, ráadásul a Siófok elleni mérkőzésen duplázni tudott.

Újpestről erősítettek labdarúgóink

fotó: http://bvsc.hu

,,Nem számolgattam, hogy ki hány gólt lőtt, örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak, ez az, ami foglalkoztat. A keménységhez, már az NB3-ban hozzá szokik az ember, itt a tempó az, ami más, még ha az első osztálytól el is marad, de erre a lépésre most szükségem van a fejlődéshez. Nyárig szól a kölcsönadás a BVSC-hez, utána van még élő szerződésem az Újpesttel, meglátjuk, hogy alakul, nyilván jó lenne idővel az NB1-ben szerepelni. Nyilván szeretnék további gólokat szerezni, bár konkrét számot nem határoztam meg előre. Úgy érzem alakulunk és jó úton járunk, hogy összekovácsolódjunk és abban biztos vagyok, hogy ez a csapat bent tud maradni.mondta a klub hivatalos oldalának Mucsányi Márk.

Az elmúlt időszakban produkált jó eredmények ellenére sem lélegezhetnek fel teljesen Zuglóban. A BVSC-Zugló a következő fordulóban majd a tabella 3. helyén álló HR-RENT Kozármislenyt fogadják a Szőnyi Úton.