Elkezdődött a munka Nyíregyházán is

Véget ért a rövid pihenő, és az új év harmadik napján már felmérésekre és edzésre jelentkeztek a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC játékosai. A tabella első helyén álló nyírségieknek nem nulláról kellett elkezdeniük a felkészülést, hiszen a pihenő vége felé már egyéni edzéstervek alapján készültek a játékosok.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

A délelőtt folyamán mérlegelésen és orvosi vizsgálatokon estek át a játékosok, majd délután már csapatedzést tartott Tímár Krisztián vezetőedző a keret tagjainak. A felnőttekkel készül két saját nevelésű játékos is, név szerint Kovalecz Soma és Bertók Márk.

,,Két hét pihenőt kaptak a játékosok, majd főleg erő-, és állóképesség-fejlesztő gyakorlatok vártak a keret tagjaira. Mindenkinek kötelezően el kellett küldenie az állóképességi munkáról az adatokat, illetve videoanyagban az erősítő blokkokat. Annak függvényében, hogy ki hogyan dolgozott, vagy kinek volt esetleg valamilyen problémája, több állóképességi, vagy több rehabilitációs gyakorlatot iktattunk a programba.”mondta Darabos Balázs erőnléti edző.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A csütörtöki és pénteki napon futó tesztet hajtanak végre a labdarúgók, mindezek mellé egy-egy edzés is szerepel a programban.

A vasárnapi pihenőt követően intenzívebben folytatódik a téli felkészülés, ahol két mérkőzést is játszik a Nyíregyháza. Előbb január 9-én az Á STUDIO FUTSAL Nyíregyháza ellen lépnek pályára Szpari játékosai egy futsal gálamérkőzésen, majd január 12-én a szlovák élvonalbeli Kassát fogadják Nagy Dominikék Nyíregyházán.

Ezután Törökországba utazik a csapat, ahol három edzőmérkőzést fognak játszani, majd január 28-án az NB1-es Mezőkövesd ellen zárják a közel egy hónapos munkát.

,,A jövő héten még idehaza készülünk, majd 12-én Örökösföldön fogadjuk a Kassát az első felkészülési mérkőzésen. Utána tíz napra Törökországba utazunk edzőtáborba, ahol első osztályú külföldi csapatokkal találkozunk, hazatérve pedig Mezőköveseden zárjuk a felkészülést, ahogy nyáron is tettük. A korábbi sérültjeink rendben vannak, Toma György még elővigyázatosságból külön tréningezik Darabos Balázzsal, de bízunk abban, hogy az edzőtábor kezdetére ő is százszázalékos munkát végezhet.”nyilatkozta Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője az első edzést követően.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


2024. 01. 09. (kedd)

GálamérkőzésNyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus FC – Á STUDIO FUTSAL Nyíregyháza (Continental Aréna)


2024. 01. 12. (péntek)

Nyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus FC – FC Kosice (szlovák I. osztály)


2024. 01. 16. (kedd)

Belek, Törökország

Nyíregyháza Spartacus FC – Kizilzsar (kazah I. osztály)


2024. 01. 19. (péntek)

Side, Törökország

Nyíregyháza Spartacus FC – Dél Korea U23


2024. 01. 22. (hétfő)

Side, Törökország

Nyíregyháza Spartacus FC – SC Altach (osztrák I. osztály)


2024. 01. 28. (vasárnap)

Mezőkövesd

Mezőkövesd Zsóry FC – Nyíregyháza Spartacus FC


A következő héten már a Tiszakécske ellen hazai bajnoki mérkőzést játszanak Tímár Krisztián tanítványai.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva