Eldőlt, hogy lesz-e Haladás-Ajka a hétvégén, tulajdonosi egyeztetés volt szerdán

A Szombathelyi Haladás tulajdonosi egyeztetést tartott szerdán. Eldőlt, hogy a Haladás le fogja játszani a hátralévő két mérkőzését az Ajka és a Gyirmót ellen és fellebbezni fog a licencért.

A Haladás hivatalos oldalának közleménye:

"Pénzügyi és bevételi szempontból a Klub legfontosabb értéke a versenyrendszerben való indulási joga (licence), amelyből a férfi felnőtt csapat NB II-es, a női felnőtt csapat NB I-es, valamint a jelenleg Vas megye 1. osztályt megnyerő csapatnak esélye van az NB III-as licenc megszerzésére.
A tulajdonosok az egyeztetésen felvetett javaslatokat megvitatták és kijelentették, hogy a klubot a jövőben is működtetni kívánják és ezt a licenckérelem fellebbezésében mindenképpen rögzíteni kérik.

 A  Klub jogi képviselője és az ügyvezető a fellebbezés dokumentációját az egyeztetés alapján összeállítja, majd megküldi az MLSZ  Fellebbviteli Bizottságának az előírt határidőig.

 A tagi egyeztetésen a tulajdonosok közös döntése alapján a szurkolók képviselői is részt vettek 2 fővel, akiket a május 28-án tartandó Taggyűlésre is meghívtak. "


A Haladás Szurkolói Kör 8 pontban foglalta össze a legfontosabbakat, a teljes bejegyzés az alábbi linken elérhető.

1. A fellebbezést a Haladás beadja.

2. Megvitatásra került az MLSZ indoklása és az abban foglaltak értelmezése. Ennek eredményeként vannak olyan elemek, melyre a fellebbezést be lehet nyújtani a bizottság részére, bízva a pozitív elbírálásban.

A helyzet nem könnyű az ismert okok tükrében amit mindenki ismer.

3. Természetesen jelen pillanatban az MLSZ kezében van a döntés, hogy a Haladás tulajdonosi érvelését miként fogja értelmezni.

4. A szurkolói csoportok részéről az MLSZ elnöke felé megkeresést kezdeményezünk.

5. A fellebbezés beadási határideje május 18.

6. MLSZ elbírálás várhatóan május 23-24.

7. Amennyiben nem lesz licenc, akkor nem csak NBII-re, hanem NBIII-ra sem a mostani kft. számára.

8. A hátralévő két mérkőzést lejátsza a csapat!!

Emellett a Szurkolói Csoportok minden szimpatizánst arra kérnek, hogy a vasárnapi Ajka elleni bajnokin töltsék meg a tábort. A mérkőzés 17 órakor kezdődik, a szezonban ez lesz a Haladás utolsó hazai bajnoki mérkőzése.