Egy büntető döntött. Tiszakécskei LC – Credobus Mosonmagyaróvár 1-0 (0-0)

A Credobus Mosonmagyaróvár három szezon után tért vissza az NB II-be, ahol az első fordulóban a Tiszakécske otthonába látogatott. Az óvári csapatban a saját nevelésű Gáncs Botond ezen a mérkőzésen debütált a másodosztályban.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Varga László együttese egy Illés és egy Szalka távoli lövéssel veszélyeztetett, emellett pedig remekül zárt a védelem. A 60. percben Sajbán centerezéséről csak egy hajszállal maradt le Nagy Zoárd. A 72. perc hozta az első hazai helyzetet: Pongrácz beadását Lovas fejelt kevéssel mellé. Egy perccel később nagy tűzijáték alakult ki az óvári kapu előtt. Két lövést blokkoltak a vendégek, míg Lovas 7 méteres lövésénél Heinrich védett nagyot. A 84. percben Tóth László rúgta el a labdát a tizenhatoson belül, Balajti pedig feldobta magát, amiért hatalmas meglepetésre a játékvezető büntetőt ítélt. Az ajándék tizenegyest Balajti laposan, a jobb alsó sarokba lőtte. 1-0. A mosonmagyaróváriak komoly erőket mozgósítottak a hajrában, de az egyenlítés nem sikerült.

Varga László együttese remekül helytállt a jó erőkből álló Tiszakécske ellen, és pontot érdemelt volna az idénynyitón, de ezt a játékvezető máshogy gondolta. Az óváriaknak erőt kell meríteniük a vereségből, mert összeségében jobban játszottak ellenfelüknél. Folytatás augusztus 7-én, hazai pályán az Ajka ellen.

Tiszakécskei LC – Credobus Mosonmagyaróvár 1-0 (0-0)

Tiszakécske, 500 néző

V.: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

Tiszakécske: Antal – Balogh B., Végső, Máté Zs., Farkas N. (Balajti, 75.), Erdei, Szekér (Horváth Z., 65.), Kiss N. (Lovas Zs., 59.), Gyurján (Vachtler, 59.), Geiger (Pongrácz, 59.), Zamostny. Vezetőedző: Visinka Ede

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs B., Czingráber, Debreceni, Deák, Horváth K. (Nagy K., 59.), Végh B., Tóth L. (Jasarevic, 87.), Szalka D.(Monori, 72.), Illés (Sajbán M., 59.), Nagy Z. (Boros G. 87.). Vezetőedző: Varga László 

Gsz.: Balajti (84.-büntetőből)

Varga László: – Megvoltak a helyzeteink és érzésem szerint közelebb álltunk a győzelemhez. Sajnálom, hogy egy véleményes tizenegyes miatt kikaptunk, a srácok rengeteget dolgoztak azért, hogy, minimum egy pontot szerezzünk.

Forrás: MTE