DVTK – MTK Budapest 3-0 (1-0)

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 3-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 5011 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel).


DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin – Gera Dániel, Lukács Dániel, Könyves Norbert. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
MTK: Somodi – Biben, Poór, Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Stieber Z., Kata, Lehoczky, Bognár I. – Németh K.  Szakmai igazgató: Bognár György.

Csere: Poór helyett Godwords a 23., Stieber helyett Futács a 46., Lehoczky R. helyett Kovácsréti a 57., Gera Dániel helyett Eppel Márton a 66., Lukács Dániel helyett Koman Vladimir és Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor a 82., Nagy Zs. helyett Palincsár és Bognár I. helyett Kovács Máté a 83., Bokros Szilárd helyett Kotula Máté és Könyves Norbert helyett Szőke Adrián a 88. percben.
Sárga lap: Gera Dániel az 1., Medgyes S. a 6., Szépe a 45+1., Bognár I. a 46., Kata a 70. percben.
Gólszerző: Biben (1-0, öngól) a 44., Könyves Norbert (2-0) a 49., Könyves Norbert (3-0) a 67. percben.

A Kazincbarcika és a Gyirmót után az MTK együttesét is legyőzte a Diósgyőr.

Több mint 5000 néző tekintette meg az összecsapást. A találkozó elején a vendégek sorra vezették támadásaikat, emellett rengeteg szögletet is rúghattak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Poór Patrik sérülés miatti kényszerű cseréjét követően sebezhetővé vált a vendégek védelme, és egyre több alkalommal alakult ki helyzet az MTK kapuja előtt. Az első félidő utolsó perceiben a hazaiak megszerezték a vezetést.

Szünetben az MTK szerkezetet váltott. A becserélt Futács Márkó legalább 3-4 óriási helyzetet kihagyott, nem így a Diósgyőr, amely felszabadult játékkal még két alkalommal megzörgette a budapesti együttes hálóját, így teljesen megérdemelten megnyerte a meccset, és feljött a tabellán a negyedik helyre.

Az MTK vereségével sűrübbé vált az élmezőny.