Drámai végjáték után nyert Gyirmóton a Vasas: VIDEÓ

A 25. fordulóban a két nemrég még NBI-et is megjárt csapat, a Gyirmót FC Győr és a Vasas találkozott egymással az Alcufer Stadionban.

A két csapat idén kétszer már találkozott, a bajnokságban 2-0-ra, a kupában 3-1-re nyert a Vasas.

A mérkőzést a Vasas kezdte jobban, az ötödik percben Berecz adott munkát Hársfalvinak, majd Pávkovics lőtt kapufát egy szöglet után. A 21. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Vasas, Radó lövését kiütötte Hársfalvi, de pont Tóth Milán elé, aki befejelte az angyalföldiek vezető találatát. Tóth Milán később meg is duplázhatta volna a fővárosi előnyt, viszont a szólója végén Hársfalvi bravúrral védte a lövését. Nem sokkal később Berecz erős löketét szintén fogta a gyirmóti kapus. A félidő végén veszélyeztettek először a hazaiak, egy távoli lövést védett Jova és a kipattanóból is volt esélye a győrieknek egyenlíteni.

A második félidő azonnal gyirmóti ziccerrel indult, ám Soltész rosszul találta el a labdát. Az 54. percben Radó csapott le az eladott labdára, de Hársfalvi ezt is kiszedte. A 81. percben Medgyes Zoltán rázta le magáról Otigbát, jól eltalált lövése pedig utat talált a Vasas kapujába, ezzel kiegyenlített a Gyirmót. A meccs utolsó gólja azonban nem ez volt, a 88. percben Hudák lökte el a tizenhatoson belül Tóth Milánt, a sértett pedig berúgta a büntetőt.

A Vasas ezzel 2-1-re nyert Gyirmóton és pontszámban ott tart, ahol a második helyezett ETO, míg a Gyirmót zsinórban második vereségét szenvedte el. Tóth Milán 13 gólnál jár a szezonban, ezzel második a góllövőlistán.

Gyirmót FC Győr 1-2 Vasas (Medgyes 81′, ill.: Tóth 21′, 89′ tizenegyesből)

GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Kicsun, 66.), Csörgő V., Hudák D., Szegi – Hajdú Á., Kovács M. (Erdei M., 90.) – Soltész D., Madarász (Molnár J., 90.), Medgyes Z. – Adamcsek (Polgár, 66.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
VASAS: Jova L. – Pávkovics, Otigba, Baráth B. (Ódor, 66.) – Bakti (Girsik A., 87.), Urblík J., Hidi M. S., Doktorics (Bukta, 87.) – Radó (Holender, 61.), Tóth M., Berecz. Vezetőedző: Gera Zoltán

Nézőszám: 1021