,,De miért lő, hogyha nem tud?”- Újra Magyarországon a Haladás volt ghánai támadója

Azt nem lehet állítani, hogy Reagy Ofosu megvetette volna lábát az NBI-ben. A német-ghánai balszélső a 2018-19-es szezonban ,,erősítette” a Szombathelyi Haladás gárdáját, ahol 23 bajnokin 0 gól volt a mérlege és végül a szombathelyiek búcsúztak is akkor az NBI-ből.

Ofosu ettől függetlenül felhívta magára a figyelmet, ám számára nem pozitív értelemben. A közel 5 évvel ezelőtti Haladás-Kisvárda bajnokin ugyanis a hajrában az egyenlítésért támadtak a szombathelyiek, Ofosu 2 alkalommal is lövéssel próbálkozott, ám az egyikből bedobás lett, a másik pedig még csak annyira sem volt értékelhető próbálkozás, mint azelőtt. A mérkőzés kommentátora, Horváth Péter pedig fel is tette a költői kérdést, amelyből egy klasszikus vált: ,,De miért lő, hogyha nem tud?”

Ofosu 32 évesen már a 14. klubjában játszik és a 10. országban pályafutása során, mindössze a Botosani és a Craiova csapatában szerepelt 1 teljes szezonon keresztül a szombathelyi távozása óta. Nyártól a román élvonalbeli UTA Arad együttesében szerepel, ahol 6 bajnokin 1 gól a mérlege és a héten visszatér Magyarországra, de mint ellenfél, hiszen az Arad ma az Ajkával találkozik Makón, szombaton pedig Kispesten kaphatunk arra választ, hogy Ofosu mennyire tudott javítani a rúgótechnikáján.

Ofosu lövései: https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=299278344123019&external_log_id=7cfb03f7-e4a4-43ea-9956-6b79f4dc43c2&q=ofosu