Borvető Áron: ,,A csapatban és bennem is több van”

Szegeden szinte minden adott arra, hogy a labdarúgás is a legmagasabb szintre kerüljön. A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Tisza-parti gárda évek óta élcsapatnak számít, és a jelenleg futó bajnokságban sincs ez másképp, hiszen 18 fordulót követően a 3. helyen állnak Aleksandar Stevanovic tanítványai.

fotó: Gyirmót FC Győr

A csapat egyik támadója, Borvető Áron elég jó őszi szezont produkált, hiszen 6 góljával ő a szegediek házi gólkirálya holtversenyben Bíró Bencével.

A 25 éves támadó nyáron igazolt Szegedre a Haladás csapatától, előtte megfordult a III. Kerületben, Vácon, a Vasasban és az MTK-ban.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Borvető Áron a klub honlapjának adott interjúban elégedett nyilatkozott az őszi szezonnal kapcsolatban, de szerinte benne és társaiban is több minden lakozik, amelyet tavasszal szeretnének megmutatni.

„Nagyon örülök, hogy hat gólt sikerült szereznem, de arra még büszkébb vagyok, hogy ezek többnyire fontos találatok voltak. Számomra talán a legemlékezetesebb az első, Kazincbarcikán lőtt gólom. Nagyon szeretnék bizonyítani Szegeden, ezért felemelő érzés volt egyből góllal indítani a szezont. A legnagyobb katarzist egyértelműen a Vasas elleni gól okozta. Leírhatatlan érzés a kispadról beszállva eldönteni egy ekkora rangadót. Egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak, a szívembe zártam a szegedi szurkolótábort. Mindezek ellenére maradt bennem hiányérzet, semmiképp sem lehetek teljesen elégedett az őszi szezonnal. A csapatban és bennem is több van, ezt szeretnénk megmutatni tavasszal.” 

A Szeged játékosai hamarosan elkezdik a felkészülést az NB2 tavaszi folytatására. A csapat következő ellenfele a Vasas lesz idegenben, amellyel egy máig emlékezetes és fordulatokban gazdag mérkőzést játszottak a bajnokság elején a Szent Gellért Fórumban. Akkor a Tisza-partiak 4-3-ra legyőzték az angyalföldieket.